Sokak Hayvanlarının Kliniği Bürokrasiye Takıldı


6279_1
– İŞTE “ODA NE İŞE YARAR?” SORUSUNUN CEVABI….

 

 

Gıda .Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  İl Müdürlüğü ile yapılan  ortak mücadele meyvesini verdi…Mobil Kliniklerde yapılan eziyet sona erdi…

 
MUĞLA VETERİNER HEKİMLER ODASININ BU ÇALIŞMASI DİĞER İLLERİMİZE DE ÖRNEK OLACAKTIR… HAYIRLI OLSUN….

 
Sokak hayvanlarının kliniği bürokrasiye takıldı

 

 

FETAV, iki bakanlığın mevzuatı arasındaki uyuşmazlık nedeniyle mobil klinik çalışmasını sonlandırmak zorunda kaldı.

 

 

Kısa adı FETAV olan, Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı, Fethiye’deki sokak hayvanlarının bakım, beslenme, aşılama, kısırlaştırılıp ortamlarına bırakılma faaliyetleri için kullandığı mobil klinik uygulamasından vazgeçmek zorunda kaldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile imzaladığı protokolün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “tanınmaması”, vakfın gönüllü çalışmasının önüne engel olarak çıktı!

 
Fethiye’deki bu örnek çalışmanın sürdürülmesi ve ülke geneline yaygınlaştırılması amacı ile, MARCHIG ANIMAL WELFARE TRUST VAKFI ile FETAV arasında imzalanan protokolle, 24.000 AVRO tutarında hibe sağlanmıştı.

 

 

Bir işbirliği protokolü de FETAV ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) arasında hazırlandı. Protokolle, Orman ve Su İşleri Bakanlığı III. ve IV. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı il, ilçe ve beldelerde bulunan sahipsiz sokak hayvanlarının üremelerinin kontrol altına alınması amaçlanıyor.

DİĞER HABERLER
Tavuk civcivi doğurdu

 
Bunun yanında, Fethiye Belediye Meclisi de 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, 5737 Sayılı Vakıflar Kanunu ve sair ilgili mevzuat uyarınca, kendi mülkiyetindeki mobil kliniği FETAV’a tahsis ederek, sokak hayvanlarının aşılanması ve kısırlaştırılması için Muğla ili dışında, Ege Bölgesi dahilinde, protokol çerçevesinde vakıf faaliyetlerinin sürdürülmesine destek vermişti.

 

 
Valiliğin onayıyla bir veterinerle birlikte göreve başlayan FETAV’ın bu faaliyetine Muğla Veterinerler Odası’ndan itiraz geldi. Veterinerler Odası, noter imzalı iş sözleşmesini onaylamayarak, 15 Aralık 2013 tarihinde FETAV ile birlikte çalışan veterinere bir yazı yazdı. Yazıda, “Kanun ve yönetmeliklere aykırı olarak, her nasıl olduysa çalışma izni almış olan mobil klinikte mesleğinizi icra etmeniz hem sokak hayvanlarının sağlığı hem de mesleki etik değerlerimiz düşünülerek uygun bulunmamıştır. Eğer çalışmakta ısrar ederseniz yasal yaptırımların uygulanacağını hatırlatırız” denildi.

 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 21.11.2013 gün ve 42468 sayılı yazılarında da: “Yerel yönetimlerce kurulan bakımevlerinde oluşturulacak müşahade merkezlerinde yapılması gereken kısırlaştırma, aşılama ve rehabilitasyon işlemlerinin seyyar vaziyette bir araç içinde yapılması yasal değildir. Kanunen verilmeyen bir yetki, Genelge ile uygulamaya konulamaz” denilerek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’yla imzalanan işbirliği protokolünün geçersiz olduğu belirtildi.

DİĞER HABERLER
Cehennemden tavuk: Yeni dinozor türü

 

 

 

FETAV’dan yapılan açıklamada “Kısacası iki bakanlığın mevzuatları arasındaki uyuşmazlık nedeniyle biz de çalışmalarımızı sonlandırmak zorunda kaldık. Çalışabildiğimiz sürece yerel yönetimlerden ve halktan büyük takdir ve destek gördük. Üzülerek kullanamadığımız 9.500 AVRO yu sponsor vakfa iade ediyoruz. Bu bilgiyi kamuoyu ile paylaşmayı görev sayıyoruz” denildi.


16 Ocak 2014. 18:37
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x