Su Ürünleri, 2014


279459

 

 

 

Su ürünleri üretimi 2014 yılında %11,6 azaldı

 

Su ürünleri üretimi 2014 yılında bir önceki yıla göre %11,6 azalarak 537 bin 345 ton olarak gerçekleşti. Üretimin %43’ünü deniz balıkları, %6,5’ini diğer deniz ürünleri, %6,7’sini iç su ürünleri ve %43,8’ini yetiştiricilik ürünleri oluşturdu.

Su ürünleri avcılığı 2014 yılında %19,2 azalırken, yetiştiricilik %0,7 arttı

Avcılıkla yapılan üretim 302 bin 212 ton olurken, yetiştiricilik üretimi ise 235 bin 133 ton olarak gerçekleşti. Deniz ürünleri avcılığı bir önceki yıla göre %21,5 azalırken, iç su ürünleri avcılığı %3 arttı.

 

Yetiştiricilik üretiminin %46’sı iç sularda, %54’ü denizlerde gerçekleşti.

18731_img_1_55_26.06.2015206074001

Deniz ürünleri avcılığı ile yapılan üretimde ilk sırayı %48,6’lık oran ile Doğu Karadeniz Bölgesi aldı. Bu bölgeyi %22 ile Batı Karadeniz, %12,6 oranları ile Ege ve Marmara, %4,2 ile Akdeniz Bölgeleri izledi.

Avlanan deniz ürünleri miktarı, 2014

 

AÇIKLAMALAR

Deniz ürünleri avcılığına ait bilgiler deniz ürünleri avcılığı sezonu boyunca her ay balıkçılara uygulanan anketler yoluyla, iç su ürünleri avcılığı ve yetiştiricilik üretimine ait bilgiler ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın idari kayıtlarından derlenmektedir.


Yazan - 27 Haziran 2015. Kategori MANŞET, HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x