Su Ürünleri Tanıtım Grubu,Balkanlarda Büyüyecek


 

7463283848_785ae95e73_zTürkiye’nin su ürünleri ihracatını arttırmak için dünya genelinde düzenlenen büyük gıda fuarlarına katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu, 30 Ekim – 3 Kasım 213 tarihleri arasında Romanya’da düzenlenen Indagra Food Gıda Fuarı’na katılarak Türk su ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Türk aşçı İbrahim Gelmez’in özel soslarla hazırladığı balıkları 3 bin kişiye ikram etti.

 
Indagra Food Gıda Fuarı’nın Balkanlar’ın en önemli gıda fuarlarından biri olduğunu belirten Su
Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, fuar süresince Türk su ürünlerinin
tanıtımını yaptıklarını, Türkiye’den götürdükleri Türk aşçı İbrahim Gelmez’in özel soslarla
hazırladığı Türk su ürünlerini fuar ziyaretçilerine tattırdıklarını ve büyük beğeni ile karşılaştıklarını
söyledi.

 
Türkiye’nin Romanya’ya 2012 yılında 4 milyon 326 bin dolarlık su ürünleri ihraç ettiğini anlatan İşliel,
“2012 yılında gerçekleştirdiğimiz ihracatı, 2013 yılının Ocak – Ekim döneminde geçtik ve 5 milyon 211 bin dolara ulaştık. 2013 yılında Romanya dışında Sırbistan ve Bulgaristan’daki gıda fuarlarına da katılarak Balkan pazarındaki bilinirliğimizi arttırdık. Bu coğrafyadaki tanıtım faaliyetlerimizi önümüzdeki süreçte devam ettireceğiz. Umarım yakın zamanda Romanya’da balık tezgahlarında daha fazla Türk su ürünleri görebiliriz” diye konuştu.

 
Romanya’da Akdeniz mutfağına artan bir ilgi olduğunu gözlemlediklerini vurgulayan STG Başkanı
İşliel şöyle konuştu: “Özellikle Levrek ve Çupra balığı biliniyor ve seviliyor. Romanya’da çok sayıda Türk restoranları var. Bu restoranlar başta olmak üzere Akdeniz ülkelerinin restoranlarında Türk balıklarının menülerde daha fazla yer alması için tanıtım çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Olumlu sonuç alacağımıza ve ihracatımızı arttıracağımıza inancımız bu fuar ile daha da pekişti.”

 
Indagra Food Gıda Fuarı’nda Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nu STG Yönetim Kurulu Başkanı Melih
İşliel, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Yeniçıkan, Ege İhracatçı Birlikleri Uzmanı Gökay
Çelikli ve Aşçı İbrahim Gelmez temsil etti.

 


Yazan - 7 Kasım 2013. Kategori MANŞET, GIDA, MAGAZİN. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x