Su Ürünlerinde Av Yasağı dönemi Başladı


 

Bilindiği üzere; 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünlerini Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ ve 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünlerini Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ hükümleri gereğince İlimizde Sazangiller, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlısu Kefali (akarsular hariç) avcılığında zaman yasağı 15 Mart-15 Hazirandır. Ayrıca diğer türler için zaman yasakları 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünlerini Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ’de yer alan Çizelge-6’da belirtilmiştir. Söz konusu türlerin belirtilen tarih aralığında avcılığı, satışı ve nakli yasaktır. 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünlerini Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ’in 47. Madde hükümleri gereğince;

(20) Av yasağı döneminde avlanmış ürünlerle ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir.

  1. a) Avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır. Yasak başlamadan önce avlanan, satışa sunulacak ürünler ile işleme, değerlendirme ve muhafaza tesislerine konan ürünler için, yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde ürünün ya da tesisin bulunduğu yerdeki il/ilçe müdürlüğüne başvuru yapılarak stok tespiti yaptırılması zorunludur. Stok tespiti yaptırılan su ürünleri, il/ilçe müdürlüğünden izin alınmadan kullanılamaz, satılamaz, nakledilemez ve ihraç edilemez.
  2. b) Avlanma yasağından önce stoklanmış su ürünlerinin yasak dönemdeki ihracatında, stok tespitini yapan il/ilçe müdürlüğünden ihracat izni alınması zorunludur.
  3. c)  Yasak olmayan yer ve zamanlarda istihsal edilen su ürünlerinin yasak yerlere nakledilebilmesi için avlanmanın yapıldığı yerin il veya ilçe müdürlüğünden ek-6’da yer alan “Menşe Belgesi”nin alınması ve istenildiğinde ilgililere gösterilmesi zorunludur.
DİĞER HABERLER
Sağlıklı Tavuk Eti ve Yumurta

ç) Menşe belgesi alınarak, avcılığın yasak olduğu yerlere sevk edilen su ürünleri için, satışın yapılacağı yerin il/ilçe müdürlüğünden ayrıca izin alınması zorunludur. Menşe belgeli bir ürünün birden fazla yere dağıtımı, ek-10’da yer alan “Dağıtım/Satış Belgesi” ile gerçekleştirilir.

(21) Bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve yükümlülüklere aykırı olarak elde edilen ürünler için menşe/nakil belgesi düzenlenmez denmektedir.

Ayrıca Madde 39’da ticari su ürünleri avcılığında; “Sudak ve Tatlısu Levreğinin 15 Mart-30 Nisan ve Sazangillerin avcılığının yasak olduğu dönemlerde avcılığı yasaktır.” denmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Bolu’da Yasadışı Su Ürünleri Avcılığı İle Mücadele Gece Gündüz  Devam Ediyor

İlimiz Merkez İlçe, Gölköy Baraj Gölü ve çevresinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesine bağlı Su Ürünleri Kontrol ve Denetim ekibinden Su Ürünleri Mühendisi Mukadder Güler ve Fikret Özcan ,Bolu Dağı Jandarma Karakol Komutanlığı ve ASOF Başkanı M.Serkan İNANÇ ve ekiplerinin katkılarıyla yaptığımız kontrol ve denetimdegöl yüzeyi botla tamamen taranmıştır. Barajda ağ ile yasak dönemde avcılığın yasak olmasına rağmen ağ ile yasadışı avcılık yapan  kişi veya kişilerin baraj gölüne atmış oldukları sahipsiz yaklaşık 500 metre boyunda ağlar denetim ekipleri tarafından çekilmiş ve canlı olan balıklar tekrar doğal ortamlarına bırakılmıştır. Yasadışı balık avcılığıyla ilgili İl Müdürlüğümüzün kararlı mücadelesi devam edecek

DİĞER HABERLER
Ağustos ayında dünya gıda fiyatları dip seviyelerde

 

 


21 Mart 2017. 17:16
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x