Sucuklarda Tavuk Etini Beğenmeyenlere “Mekanik Kıyma”Yediriyorlar


Tavuk eti karışımına hayır diyen tüketicileri bu kez”Mekanik Kıyma” yani süt proteini yedirildiği açıklandı.

 

Bu konu ile ilgili konuşan Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Yücesan, ”Süt proteininin sucuğa katılması yasak. Ancak sucuk,salam ve sosis imalatında hala kullanılıyor” dedi.

 

Et ürünlerine yönelik son düzenlemede çok önemli kriterlerin belirlendiğini hatırlatan Ahmet Yücesan, bunlardan en önemlisinin, sucukta mekanik kıyma kullanımına getirilen yasak olduğunu söyledi.   Yücesan, ”Düzenlemede sucuktaki protein oranı yüzde 16 olarak belirlendi. Sucuğa süt proteini katıldığı tahlillerde belli oluyor. Bu durum ancak merdiven altı ürünlerde yaşanabilir. Bu tür suistimaller her dönemde olabilir” diye konuştu.

 

Ahmet Yücesan, süt proteininin sağlık açısından herhangi bir sorun oluşturmadığını vurgulayarak, ”Salam ve sosis imalatında süt proteini kullanılıyor. Zaten bu ürünlerin yapılması için bu gerekli bir malzeme” görüşünü dile getirdi.


DİĞER HABERLER
Bir Liderin Doğuşu kitabına büyük ilgi
30 Ocak 2013. 16:00
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x