Süt Analiz Laboratuvarı Açıldı


Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye’de üretilen sütün kalite haritasını çıkarmaya hazırlanıyor. İzmir’de kurulan süt analiz laboratuvarıyla ilk adım atıldı.

Kasları güçlendiren, hücreleri onaran, kemikleri sertleştire süt, tam bir protein ve kalsiyum deposu.

Sütün bu faydalarını korumak için yeni tedbirler alınıyor.

İlk etapta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle İzmir’de Süt Analiz Laboratuvarı açıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu sistemle sütün içerisindeki yağdan laktoza, proteinden somatik hücreye, kuru maddeye, proteine herşey incelenebildiğini, saatte 400 numune işlenebildiğini belirtti.

Üreticilerden alınan numuneler kayıt altına alınarak sütün kalite haritası çıkarılacak.

Eker ayrıca, Türkiye’deki bütün çiftliklerde üretilen sütlerin kalitesiyle ilgili bir harita çıkardıklarını, hedeflerinin soy kütüğüne kayıtlı 9 bin işletmede bunu gerçekleştirmek olduğunu açıkladı./TRT Haber


Yazan - 24 Eylül 2011. Kategori TARIM, SAĞLIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x