Süt Hijyeni Eğitimleri Devam Ediyor


 

​Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de kaliteli ve güvenilir gıda üretiminin önemi giderek artmaktadır. Buna bağlı olarak, süt ve süt ürünlerinde de gıda güvenliği en önemli kalite kriteri olarak karşımıza çıkmaktadır. Gıda güvenliği, çiğ süt üretiminin yapıldığı hayvancılık işletmelerinde başlayıp, süt işleme basamaklarından geçerek soframıza gelinceye kadar devam etmektedir.

Süt Hijyeninin devamlı korunması, gıdaya giden tüm maddelerin olumsuz etkilerden tamamen arındırılması ve insana kaliteli sütün sunulması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Süt Hijyeni eğitimleri, İzmir’de de verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ödemiş İlçe Müdürlüğü tarafından, süt toplama ve nakliyesinde çalışan personel ve süt üreticilerinin katılımının sağlandığı bir eğitim gerçekleştirildi.

4 gün süren eğitimde, Veteriner Hekim Tekin Alpsoy ve Ahmet Öztürk tarafından, sütün üretiminden tüketimine kadar olan aşamada, hijyenik kalması ve korunması için alınacak önlem ve yöntemler konusunda gerekli teknik bilgiler verildi. Süt işletmelerinde gerçekleşen teknik gezilerle de süt hijyeni yerinde ve gösterilerek anlatıldı.

Yoğun talep gören eğitimi başarıyla tamamlayan 58 üretici, süt hijyeni konusunda tam donanımlı bir hale gelerek, katılım belgelerini almaya hak kazandı.


DİĞER HABERLER
Bakan Eker, Aile çiftçiliği ve Toprak Bayramı etkinliklerine katıldı
25 Aralık 2017. 19:37
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x