Süt Sempozyumunda İnovasyon konuşuldu


süt sempozyumu final foto

 

 

Sütün başkenti olma yönünde adımlar atan Tire 3. defa düzenlen süt sempozyumu ile öncülüğünü devam ettiriyor. Tire Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen 3. Tire Süt Sempozyumunda ana gündem İnovasyondu. Türkiye’nin pek çok ilinden süt firma sahibi veya yetkilisi 3. Tire Süt Sempozyumu için Tire’de buluştu.

 

 

Şirketlerin hızla değişen rekabet ortamında ayakta kalabilmek için ürünlerini, hizmetlerini ve üretim yöntemlerini sürekli olarak değiştirmeleri ve yenilemeleri yani inovasyon yapmaları bir gereklilik halini aldı. Süt sektörü de bu gelişmeden geri kalmayarak 11 Haziran Perşembe günü İzmir’in Tire ilçesinde gerçekleştirilen 3. Tire Süt Sempozyumu’nda ana gündem İnovasyon oldu.  Son yıllarda süt İşletmeleri ve süt teknolojilerindeki gelişmeler ve yenilikler bu sempozyumda masaya yatırıldı.

 

 

Açılış konuşmasını Pınarsüt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’nın yaptığı sempozyumda önemli görüşler dile getirildi. Süt sektörünün son yıllarda hızla geliştiğini belirten İdil Yiğitbaşı, Pınar Süt olarak inovasyona önem verdiklerini söyledi. Açılışta konuşan İzmir il Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal ise, süt işletmelerinin gelişmesinden ve yeni teknolojiler kullanmasından memnun olduklarını dile getirdi.

Süt Sempozyumu 1. oturum plaket

 

Süt teknolojisinde inovasyon önemli

DİĞER HABERLER
Yumurta akının hiç duymadığınız faydaları

 

Moderatörlüğünü  Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Reha Keskinoğlu’nun yaptığı birinci oturumda konuşan İzmir  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü uzmanı Yusuf Güçer, süt sektörünün İzmir’deki ve Türkiye’deki durumu ile ilgili sunum yaptı ve süt işletmeleri sahiplerinin sorularını cevapladı. Kooperatifçiliğin önemine vurgu yapan  Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük  süt sektörünün kurtuluşunun kooperatifçilikte olduğunu söyledi. EÜ Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Kesenkaş ise inovasyona bilimsel açıdan yaklaşarak, inovasyon yapamayan süt işletmelerinin rekabette zorlanacaklarını belirtti. APV Hemisan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Mümin, Türkiye’de kurdukları süt işletmelerinde uyguladıkları İnovasyolar ile ilgili dikkat çeken bir sunum yaptı. Aydın’da faaliyet gösteren Polat Makina Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Polat’da süt işletmeleri için ürettikleri süt separatörleri ile ilgili teknikleri izleyicilere anlattı.

 

 

Süt işletmelerinde inovasyon uygulamaları

 

  1. Tire Süt Sempozyumunun ikinci oturumunda Süt işletmelerinde inovasyon uygulamaları konunun uzmanları tarafından hazırladıkları görseller ile anlatıldı. İkinci oturumun Moderatörlüğünü İzmir Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Özdemir yaptı.

 

Birinci oturumda ilk sunumu yapan Pınar Süt Arge Müdürü Reyhan Parlak ürettikleri ve şu an rafta satışta olan inovasyon ürünleri ile ilgili bilgi verdi. Almanya’nın ve dünyanın sayılı ambalaj firmalarından olan südpack ambalaj Türkiye satış Müdürü Aydın Şakrak ise firmalarının ambalaj konusunda yaptığı inovasyon çalışmalarını görseller eşliğinde anlattı.

DİĞER HABERLER
Çoban fuarında "Çocuk Köyü" kurulacak

 

Süt mayaları konusunda ülkemizin önde gelen kuruluşları arasunda yer alan Maysa Gıda Arge Uzmanı Nagihan Kaymaz, süt işletmelerine yeni uygulamalar hakkında teferruatlı bilgiler verdi. Soğuk hava depoları konusunda uzman olan İstanbul merkezli Frigo Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yılmaz ise süt ürünlerindeki soğutma sistemleri ve uygulamaları konusunda katılımcılara hitap etti. Türkiye’nin homojenizatör ithalatını büyük ölçüde azaltan ve ciddi ihracat yapan Milkotek Hommak İşletme Müdürü Engin Yetik, hem homojenizatör konusunda hem de yeni makine üretimleri konusunda süt işletmeelerini bilgilendirdi.

Süt Sempozumu AÇILIŞ konuşma İdil Yiğitbaşı

Süt Sempozumu AÇILIŞ konuşma İdil Yiğitbaşı

 

Panelde Küreselleşme Stratejilerinde Türkiye Süt Sektörü konuşuldu

 

Süt sempozyumunun son oturumu panel olarak düzenlendi. Panelin ana başlığı  ‘Küreselleşme stratejileri içerisinde Türkiye süt sektörü ne yapacak’ oldu.  Panelin Moderatörlüğünü Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık yaptı. Türkiye  Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Başkanı Zeki  Ilgaz sektörün durumu ile ilgili bilgiler verdi. Tire’de Süt fabrikasının temellerini atan Sütaş Eğitim Koordinatörü Prof Dr İbrahim Ak ise Sütaş’ın eğitimleri konusunda süt işletmelerini bilgilendirdi. Ambalajlı Süt Ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (Asüd) Genel Sekreteri İsmail Mert de süt sektörünün genel durumu konusunda sunum yaparak soruları cevapladı. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi ise ziraat mühendisliği ve süt işletmeleri ile ilgili sıkıntıları paylaştı. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi  öğretim üyesi Doç.Dr. Fatma Seda Ormancı da besin hijyeni konusunda yaptığı sunumla panel sona erdi.

DİĞER HABERLER
Çiftlik Dergisi Bilinçlendiriyor… Doç. Dr. Murat GÜLMEZ

 

 


12 Haziran 2015. 18:31
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x