Süt Üreticilerinin Umudu Oldular


Koza & İpek Holding şirketlerinden ATP Koza Gıda Hayvancılık ve Tarım AŞ. tarafından Nisan 2011’de faaliyete geçen ATP Koza Gıda Çamavlu Kozak Süt Ürünleri İşletmesi Bergama’da soğuk zincir süt toplama merkezleri kurarak hayvan yetiştiricilerine hizmet ediyor

İşletme, Kozak ve Bergama’da kurduğu soğuk zincir süt toplama merkezleri, yüksek fiyat politikası, yem temini ve ücretsiz veterinerlik hizmetleri ile yöredeki büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinde büyük memnuniyet yarattı.

Çamavlu Kooperetifi tarafından 1996’da kurulan işletme mali sıkıntılar nedeni ile 2006 yılında kapatılmıştı. 2010 yılında Bergama 2. İcra Müdürlüğü’nün ihaleye çıkarmasıyla ATP Koza Gıda bünyesine dahil olan işletme yeniden yapılandırma çalışmaları, teknolojik yenilemeler ile 8 Nisan 2011’de yeniden üretime başladı. Migros ve Tansaş Raflarında Çamavlu Kozak Peyniri yerini aldı. ATP Koza Gıda Genel Müdürü Hayri Öğüt yaptığı açıklamada “İşletmemiz İzmir Bergama’da Kozak Yöresi, Çamavlu Köyü’ndeki 14 dönümlük arazi üzerine kurulu, 1500 m2 kapalı alanda, günlük 40 ton süt işleme kapasitesi ile 08.04.2011 tarihinden itibaren üretime başlamıştır. Geçmişte lezzeti ile marka olmuş Çamavlu Peyniri’ni daha modern tesislerde yeniden üreterek, tüketiciye özledikleri tadı sunuyoruz. Migros ve Tansaş ile yaptığımız görüşmeler ve işletmemizde gerçekleştirdikleri tedarikçi denetiminden aldığımız başarı puanı ile raflarda yer almaya hak kazandık. Ürünlerimizi Bergama ve çevresindeki yerel marketlerde bulabileceğiniz gibi kısa bir süre sonra Migros ve Tanşas marketler zinciri ile tüm Türkiye’ye sunacağız” dedi.

DİĞER HABERLER
Para Yetiştirirken,Keçi Yetiştirmeye Başladı

Çamavlu Kozak Süt Ürünleri İşletme Müdürü Metin Tenekecioğlu ise “Kooperatif döneminde burada önemli başarılara imza atmıştık. Ne yazık ki işletme uzun süre atıl durumda kaldı. Bu işletmenin yeniden ayağa kalktığını görmek bizler için ayrı bir sevinçtir. Ürün yelpazemizde Klasik Beyaz Peynir, Bergama Tulum Peyniri ve Lor Peyniri var. Kısa bir süre içinde Kaşar Peyniri ve diğer mamullerin de üretimine başlayacağız. Var olan ürünlerimizi tüketici ile buluşturduk ve geri dönüşlerden oldukça memnunuz. İşletmemizde uluslararası standartlar ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Güvenliği ve Sağlığı Yönetim Sistemlerinin gereklerini uyguluyoruz. Gıda güvenliği ve yüksek kaliteli mamuller olmazsa olmazımız. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde markamıza hakkettiği değeri kazandıracağız ve her geçen gün büyüyen bir marka olacağız.” dedi.


19 Aralık 2011. 19:16
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x