Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Kasım 2013


Culinary,_best_quality_Wallpapers_-_egg_and_milk

TÜİK Başkanlığınca açıklanan “Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Kasım 2013” sonuçlarına ilişkin TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğünce basına yapılan bilgilendirmede Türkiye genelinde;

Ticari süt işletmelerince Kasım ayında 610 997 ton inek sütü toplandı

 

Toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,2 arttı.

 

Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 110 736 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %16,6 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 44 915 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %10,7 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 469 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %25,8 arttı.

 

Yoğurt üretimi 83 870 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %2,2 artış gösterdi. Ayran üretimi ise 46 115 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %10,7 arttı.

 

Ayrıca kaymak üretimi 2 245 ton, koyulaştırılmış (konsantre) süt üretimi 340 ton, tam yağlı, yarım yağlı süt tozu ve kaymak tozu üretimi 2 834 ton, yağsız süt tozu üretimi 3 118 ton, tereyağı üretimi ise 3 174 ton olarak gerçekleşti.

DİĞER HABERLER
"Pirinç ithalatı olumlu ve yerinde bir işlem"

13 Ocak 2014. 12:51
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x