Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Şubat 2016


1001772_565488900156174_1106975227_n
 

Ticari süt işletmelerince Şubat ayında 749 bin 597 ton inek sütü toplandı

 

 

Toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,4 arttı.

 

 

Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 124 bin 533 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %1,5 azalış gösterdi. İnek peyniri üretimi 50 bin 885 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %0,1 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 664 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %28 azaldı.

 

 

Yoğurt üretimi 87 bin 610 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %7,1 arttı. Ayran üretimi ise 50 bin 897 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %18,9 artış gösterdi.

 

 

Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,3 olarak tespit edildi.

 

Toplanan inek sütü, Şubat 2016

 

21643_img_1_310_13.04.2016-559802538
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki aya göre %1,9 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,9 arttı.

DİĞER HABERLER
Yumurtanın Kabuklarını Atmayın...!

 

Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 12 Mayıs 2016’dır.


13 Nisan 2016. 11:50
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x