Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Şubat 2017


Ticari süt işletmelerince Şubat ayında 702 bin 784 ton inek sütü toplandı

Toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,6 azaldı.

Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 135 bin 29 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %8,4 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 48 bin 844 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %4 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise bin 20 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %42,5 arttı.

Yoğurt üretimi 83 bin 840 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %4,3 azaldı. Ayran üretimi ise 50 bin 137 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %1,5 azalış gösterdi.

Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,3 olarak tespit edildi.

Toplanan inek sütü, Şubat 2017
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki aya göre %2,6 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,1 azaldı.


Yazan - 14 Nisan 2017. Kategori MANŞET, HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x