SÜTAŞ’tan Üçüncü Entegre Yatırım


Sütaş yüzde 25 büyüdüğü 2010 yılını yaklaşık 1 milyar lira ciroyla kapattı
Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Sütaş için 2010 yılının 35. yılını kutladığı önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, 35 yıllık birikim sayesinde geçen yılın iyi bir satış rakamıyla kapatıldığını anlattı. 

Yılmaz, 2010 yılının iş sonuçları bakımından 35. yıllık başarının devam ettiği, 4 yıldır sürdürülen pazar liderliğinin korunduğu bir yıl olduğunu belirterek, 2010 yılında yeni yatırımlar yaptıklarını, ”Orta Anadolu Sütçülük Projesi” olarak adlandırdıkları Sütaş’ın ikinci büyük projesini hayata geçirdiklerini, Aksaray’da entegre üretim tesislerinin açılışını yaptıklarını kaydetti.

”2011 yılında da 35 yılda gelinen seviyede öğrendiklerimizi, sütten kazandıklarımızı süte yatırmaya devam etmeyi umuyoruz” diyen Yılmaz, 2010 yılını bir önceki yıla göre yüzde 25 büyümeyle kapattıklarını, bunun 35 yılın sonunda gelinen başarılı bir sonuç olduğunu vurguladı.

Muharrem Yılmaz, ”2011 yılında ‘hızımızı kesmeyelim’ diyoruz. Aynı hızla büyümeye, yatırımlara, yeni ürünlere devam diyoruz. 2010 yılında yeni ürünler kazandırdık, tatlı kategorisine girdik, peynirde yeni bir ufuk açıldı. Yeni ürünler, tatlar, lezzetler, bitmeyen tutku ve heyecanla yola devam diyoruz” diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ TESİSİN DE TEMELİ ATILACAK

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, bütün tesislerini, ottan sofraya süt değer zincirini yönetebilme anlayışıyla kurduklarını ifade ederek, ”Okul, damızlık çiftliği, yem fabrikası, süt fabrikası, geri dönüşüm tesisleri hep beraber entegre yatırımlar. Bu yıl Karacabey ve Aksaray’daki tesisleri genişleteceğiz. Satış grubunun dağıtımı geliştirme adına hazırladığı yatırımlar var” dedi.

Muharrem Yılmaz, bu yıl üçüncü entegre sütçülük merkezinin de kararını verip, yıl sonundan önce temelini atmak istediklerini bildirdi.

Günlük süt ile uzun ömürlü süt arasında lezzet dışında bir fark olmadığını vurgulayan Yılmaz, ”Önemli olan daha fazla süt içmemiz, bunun da ambalajlı ve güvenilen bir markadan olması. Açıkta satılan sütün tüketilmesi riskli, evinize risk sokmayın” diye konuştu.


Yazan - 13 Ocak 2011. Kategori GIDA, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x