Suudi Arabistan’ın Ünlü Kızarmış Tavuk Zinciri Türkiye’de


Antalyalı restoran işletmecisi Hafız Deveci ile Kadir Demir, hacca ve umreye gidenlerin de yakından tanıdığı Suudi Arabistan’ın ünlü yemeği el-beyk’i Türkiye’ye getirdi.

El-Beyk’in Türkiye’deki isim hakkını alan iki ortak, franchise sistemiyle zincir restoran kurmak istiyor.

El-beyk’in Türkiye’deki isim hakkını alan iki ortak, franchise sistemiyle zincir restoran kurmak istiyor. Fast food tarzı bir yiyecek olan el-beyk, 23 çeşit baharat karışımıyla yapılıyor. Tavuk kızatmanın tadını tutturmak için üç yıldır uğraştığını belirten Hafız Deveci, “Bu tadı ortaya çıkarmak için denemediğim sistem, kullanmadığım baharat kalmadı.” diyor.

Arapça horoz eti anlamına gelen el-beyk’in yapılışında genellikle tavuk eti kullanılıyor. Tavuk eti, 23 çeşit baharat karışımından oluşan özel sosla kaplanıyor. Balık etine de uygulanabiliyor. Özel makinede buharla pişiriliyor. Özel pişirme tekniği nedeniyle içine yağ çekmiyor. Ancak hazırlanışı üç dört aşamadan geçtiği için biraz zahmetli. Ağırlıklı olarak Konya mutfağının yer aldığı restorana El-Beyk isimini veren Hafız Deveci, söz konusu yemeği ilk kez İsveç’te balık üzerinde yediğini belirterek, “Çok hoşuma gitmişti. Daha sonra Suudi Arabistan’da da görünce, bunu Türkiye’de yapmaya karar verdim.” dedi.

Umreye veya hacca gidenlerin bu yemeği yemeden dönmediğini ifade eden Deveci, Suudi Arabistan’daki el-beyk restoranlarının kapısında ise kuyrukların oluştuğunu aktardı. El-beyk’in hazırlanış aşamasında toz biberden karabibere klasik baharatların yanında adı pek duyulmayan köri gibi baharatlar da kullandıklarını dile getiren Deveci, “Bol baharatlı bir yiyecek. İçine konulan baharatların oranları birbirinden farklı. Hiçbir baharatın ön plana çıkmaması için gram gram ayarlama yapıyoruz.” bilgilerini verdi.

DİĞER HABERLER
Süt mide ağrısına iyi gelir mi?

El-beyk’in baharat yapısı itibarıyla Türk damak tadına uygun olduğuna işaret eden Deveci, Türkiye’de bir konsept oluşturarak franchise sistemiyle restoran zinciri oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Müşterilerinden çok olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Deveci, şöyle devam etti: “Şu anda 4-5 kişi bayilik başvurusunda bulundu. Cola Turka ile anlaşarak çıkış yapmak istiyoruz. Bir yıl içinde en az 60 bayiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bayilik için yüksek bedel istemiyoruz.” Deveci, el-beyk ile Türk mutfağına yeni bir tat kazandırmayı amaçladıklarını vurgularken kebaba ve lahmacuna rakip olma gibi bir düşüncelerinin olmadığını sözlerine ekledi.cihan

Hazır yiyecek alanında faaliyet gösteren yeni bir müessese daha Bursalıların hizmetine sunuldu. Türkiye’nin farklı şehirlerinde hizmet veren El-Beyk Tavuk&Balık yeni şubesini Bursa’da açtı.

Bursalıları El-Beyk ile buluşturan işletme sahibi Ahmet Altıkat, “Bizim tavuklarımızın farklı lezzeti özel olarak hazırlanan sostan ve kullandığımız basınçlı fritözlerden gelmektedir. Balık menülerimizde de aynı uygulamayı yapıyoruz. Basınçlı fritöz sayesinde dem ve harcın tadı ortaya çıkıyor. Buraya gelen müşterilerimiz daha ilk ısırışlarında farkı tadacaklardır” dedi.

UYGUN FİYAT…

Özel çocuk menülerinin de bulunduğunu ifade eden Altıkat, “Müşterilerimizin tavukta her isteğine hitap etmeye çalışıyoruz. Tavuk ve balık alanında pek çok menümüz var. Ayrıca fiyatlarımızın da gelen konuklarımızı memnun edeceğini düşünüyorum. 4,90 TL ile 8,90 TL arasında her bütçeye uygun seçeneklerimiz var. Bu fiyatlara tadılması gereken bir lezzet” dedi.

DİĞER HABERLER
FETÖ tehdidiyle siz de karşı karşıya kalabilirsiniz

HERKES MEMNUN KALACAK…

El-Beyk Tavuk&Balık’ın açılışında bir konuşma yapan AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım “Yeni açılan bu müessese Bursa’ya hayırlı olsun. Ülkemizde artık yemek sektörü farklı tatlarla halka hitap edebiliyor. Bunun güzel örneklerinden birini burada Bursalıların hizmetine sokuyoruz. Umuyorum ki Bursa ve işletme sahibi ilerleyen günlerde El-Beyk’ten memnun kalacaktır” dedi.

ÇAYCI HÜSEYİN SERVİS YAPTI

Çocuklar Duymasın dizisinin sevilen karakterleri Hüseyin ile Şükrü, Kent Meydanı yanındaki Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde hizmete giren yerli kızarmış tavuk zinciri El-Beyk’in açılışına atıldı.

Hüseyin ile Şükrü, tezgahın başına geçerek müşterilere servis yaptı. Bursalılar, ünlü komedyenlerin elinden soslu tavuk yedi.

3 katlı binada 220 kişi kapasiteli mekanıyla hizmet verecek olan El-Beyk, tavuk ve balık ürünlerini özel soslarla harmanlayarak müşterilerine sunacak.


2 Ekim 2011. 12:57
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
ravza
3 yıl önce

el beyk diye okunuyor yazılışı al baik

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
1
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x