Tarım Danışmanları ve İl Teknik Komitesi İl Müdürlüğünde Bir Araya Geldi


DSC_7185

 

 
İzmir’de görevli tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti veren ziraat mühendislerine yönelik tarımsal yayım ve danışmanlık bilgi alışveriş ve koordinasyon toplantısı il müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Şube Müdürleri ve Birlik ve Oda Temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Boyacı konuşmacı olarak katıldı.

 

 

Toplantıda konuşan Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ‘Bir işletmenin hem ekonomisi, hem tekniğini, hem pazarını bilen tarım danışmanları, işletmelere katkı sağlayacaktır. Tarım danışmanlarının yerine getireceği görev ve hizmetler madde madde belirlenmiş olup, bunların yapılması çok zor değildir. Tarım danışmanlarının öncelikle iyi birer organizatör olması gereklidir. Bakanlığımız, tarımsal yayım ve danışmanlık projesi ile özel kurumlara destek sağlayarak bugüne geldi. 2014 yılında bakanlığımızın danışmanlık destek ödemesi 1.950.600TL. dir. Bakanlığımızın tek hedefi katma değeri artırmaktır. Bu amaca yönelik çalışmaları yapıldığı sürece hem danışmanlar, hem de çiftçiler kazanç sağlayacaktır. İzmir tarım açıcından özel bir bölgedir. Tarım danışmanlarımızın bilgiye ulaşmaları, uzmanlara danışmanları, ilimizdeki Ziraat Fakültesi ve Enstitülerin varlığı ile kolaylaşmaktadır. ‘dedi.

 

 

DİĞER HABERLER
Atsız Yarış,Veteriner Hekimsiz At Olmaz...

DSC_7193

 

 

 

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Boyacı konuşmasında ‘Sanayide bile kullanılan hammaddelerin %85’i tarımsal kaynaklıdır. Son yıllarda gelişmiş ülkelerin yanında çok uluslu şirketlerde, dünyanın birçok yerinden arazi kiralamaktadır. Bunun nedeni şu anda toprak ve su kaynakları artık büyük önem taşımaktadır.’ diyerek tarım ve ziraatın önemini vurguladı. Boyacı ”Yayım, kırsal kesimde yaşayanların yaşam düzeyini yükseltmek için yürütülen yetişkin eğitimidir. Yetişkin eğitiminde mutlaka kırsal kesimden de öğreneceklerimiz olduğunu unutmamız gerekiyor. Dünyada pazarlamada stratejiler günümüzde çok değişti. Ne üretiyorsak onu pazarlarız yerine, ne pazarlanıyorsa, onu üretmemiz ve yetiştirmemiz gerekmektedir stratejisi geldi. Çiftçinin ve piyasanın beklentilerini çok iyi bilerek, kendimizi güncelleyerek, olabildiğince arazide bulunarak çiftçilere yön vermemiz gereklidir.” dedi.

 

 

 

 

Tarımsal yayım ve danışmanlık biriminde görevli Ziraat Mühendisi Belgin Yasemin Karabıçak bir sunum yaparak ‘İlimizde 7 birlik, 2 kooperatif, 3 şirket, 1 dernek ve 4 ziraat odası ve 11 serbest olmak üzere toplam 43 ziraat mühendisi, 2451 çiftçiye tarımsal yayın ve danışmalık hizmeti vermektedir. Tarım danışmanının hizmet sözleşmesine göre iş tanımı, tarımsal üretim, işleme ve pazarlama sürecinin bütün aşamalarında karşılaştığı problemler ve bunların birbirleriyle ilişkileri hakkında fikir sahibi olmasını, geliştirilen teknolojileri kullanmak suretiyle bu problemleri çözebilecek bilgi ve becerinin kazandırılmasını, bunların sonucunda yaşam standardının yükseltilmesini amaçlayan bir eğitim ve bilgilendirme faaliyetidir.’ Dedi.

DİĞER HABERLER
"Kaybımız 2,5 milyar dolar"

 

 

​2010 yılından bu yana gerçekleştirilen tarımsal yayım ve danışmanlık faaliyetinde, ilimizde ilk defa sahada görevli tarım danışmanları ve il teknik komitesi bir araya gelerek; yapılan çalışmalar ve hizmetlerin sunumunu karşılıklı olarak paylaştı. Danışmanlardan bazıları faaliyetleriyle ilgili sunumlar yaptı. Toplantıda bir araya gelen 43 tarım danışmanı karşılıklı tecrübelerini de paylaşarak bilgi alışverişi bulundu.


24 Aralık 2015. 11:17
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x