Tavuk eti üretimi düştü


 

TÜİK verilerine göre nisan ayında tavuk yumurtası üretimi bir önceki aya göre yüzde 6,2 azaldı. Aynı dönemde tavuk eti üretiminde de yüzde 4 düşüş kaydedildi.

 

 

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin kümes hayvancılığı istatistiklerini açıkladı.

 

Buna göre söz konusu ayda tavuk yumurtası üretimi 1,5 milyar adet olarak gerçekleşti.

 

Tavuk yumurtası üretimi nisanda bir önceki aya göre yüzde 6,2 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,2 arttı.

 

Aynı ayda kesilen tavuk sayısı 98 milyon, kesilen hindi sayısı ise 377 bin adet oldu.

 

Kesilen tavuk sayısı nisanda bir önceki aya göre yüzde 5,7 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 artış kaydedildi. Nisan ayında kesilen hindi sayısında ise bir önceki aya göre yüzde 20,2, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,5 yükseliş gerçekleşti.

 

Bu dönemde tavuk eti üretimi 172 bin 746 ton, hindi eti üretimi ise 3 bin 655 ton olarak gerçekleşti.

 

Tavuk eti üretimi nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 4 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,3 arttı. Nisan ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 13,7, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,5 yükseldi.

DİĞER HABERLER
Tüm Dünya Veteriner Hekimlerin Mutlu Günü Kutlu Olsun

 

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 arttı.

 

 

Tarım-ÜFE’de önemli artış

 

TÜİK verilerine göre mayısta Tarım-ÜFE bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,08 yükseldi. Değişim bir önceki aya kıyasla yüzde 3,79, on iki aylık ortalamaya göre ise yüzde 7,37 artış şeklinde oldu.

 

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım- ÜFE) verilerini açıkladı.

 

 

Buna göre Tarım-ÜFE 2017 Mayıs’ta bir önceki aya göre yüzde 3,79, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 13,28, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,08 ve on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 7,37 artış gösterdi.

 

Bir önceki aya göre değişim; tarım ve avcılık ürünlerinde yüzde 3,89, ormancılık ürünlerinde yüzde 14,16 artış, balıkçılıkta ise yüzde 8,55 azalış şeklinde oldu.

 

Ana gruplarda bir önceki aya göre değişim; çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 52,10, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 1,65 yükseliş, tek yıllık bitkisel ürünlerde ise yüzde 11,55 düşüş olarak gerçekleşti.

DİĞER HABERLER
Dernekten Sağlık Bakanına Mektup

 

Alt tarım gruplarından; diğer ağaç ve çalı meyveleri ile sert kabuklu meyveler yüzde 2,91, tahıllar, baklagiller ve yağlı tohumlar yüzde 0,46 artış gösterirken, çeltikte yüzde 2,87, canlı kümes hayvanlarında ve yumurtalarda yüzde 2,31 azalış kaydedildi.

 

Toplanan süt miktarı azaldı

 

TÜİK verilerine göre nisan ayında ticari süt işletmelerince toplanan süt miktarı yüzde 5,6 azaldı.

 

Toplanan süt miktarı azaldı

 

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıkladı.

 

Buna göre nisanda ticari süt işletmelerince bir önceki aya göre yüzde 5,6 azalışla 765 bin 449 ton inek sütü toplandı.

 

Aynı ayda, ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 124 bin 829 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 artış gösterdi.

 

İnek peyniri üretimi 55 bin 174 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitlerinde ise 4 bin 611 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,5 artış kaydedildi.

 

Yoğurt üretimi 96 bin 533 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 azaldı. Ayran üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 artarak 62 bin 41 tona ulaştı.

DİĞER HABERLER
Kars Bölgesi VHO'dan Covid-19 Durum Değerlendirmesi

 

Nisan ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5, protein oranı ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildi.

 

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,2 geriledi. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı ise döz konusu ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 azaldı.

 

Tavuk eti üretimi düştü

TÜİK verilerine göre nisan ayında tavuk yumurtası üretimi bir önceki aya göre yüzde 6,2 azaldı. Aynı dönemde tavuk eti üretiminde de yüzde 4 düşüş kaydedildi.


14 Haziran 2017. 19:26
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x