“Tavukla Yaratıcı Tarifler Yemek Yarışması Yapıldı”


ıııııııı

 

 

 

 

SERDAR KONURALP

 

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği ve Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu’nun Facebook üzerinden başlattığı yeni dijital yemek yarışmasıyla tüm katılımcılar, hem çok keyifli ve bilgilendirici bir deneyim yaşadı hem de büyük para ödüllerinin sahibi oldular

 

 

fec98277-20db-43b7-ade6-0af77fca9f85

 

 

EKS Mutfak Atölyesi, Sapphire Alışveriş Merkezi B3 Katı Büyükdere-Levent-İstanbul adresinde yapılan “Tavukla Yaratıcı Tarifler Yemek Yarışması ” geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

 

12269729_1634740790124746_938992124_n

 

 

 

 

Ön elemelerin Yemek Bloggerı Nilay Tulum ve Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç’in üstlendiği yarışmada jüri koltuğunu ise BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Koca, BESD-BİR Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Görener, Danışman Prof. Dr. Ali Atıf Bir, Yemek Bloggerı Nilay Tulum, Şef Eyüp Kemal Sevinç ve Diyetisyen Güneş Aksüs yer aldı.

 

 

 

Besd-Bir Başkanı Dr.Sait Koca ve eşi Ayten Koca

Besd-Bir Başkanı Dr.Sait Koca ve eşi Ayten Koca

 

 

234

 

 

Nihan Üngör denetiminde DesiBel Ajans tarafından organize edilen yarışma sonunda;

 

Birinciliği:  Janset Şefika Özdemir- Tavuk Köfteli Mantı Çorbası ile,

 

İkinciliği:Halil Tanrıvermiş – Portakal Soslu Asma Yaprağında Sarılı Tavuk ile,

 

DİĞER HABERLER
15 ürüne coğrafi işaret belgesi

Üçüncülüğü: Tuba Özgüler Özçakmak  – Ekşi Meyveli Tavuk Baget ile kazandılar.

 

 

Organizasyonda büyük emeği geçen PAPYON ekibi toplu halde

Organizasyonda büyük emeği geçen PAPYON ekibi toplu halde

 

 

Bilimsel Tavukçuluk derneği Başkanı Prof.Dr.Rüveyde Akbay bir yarışmacı ile

Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof.Dr.Rüveyde Akbay bir yarışmacı ile

 

 

“Sektörümüzün hedefi Türkiye piliç eti tüketimini 2025 yılında 25,6 kg’a çıkarmak”

 

Tüm Türkiye’den tariflerin geldiği yarışmaya birbirinden güzel ve farklı tariflerin geldiğini söyleyen BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca, “Ülkemiz nüfusunun sağlıklı beslenebilmesi için büyük önem taşıyan tavuk eti, şu anda ülkemizde kişi başı 21 kg seviyesinde. Önümüzdeki dönemde bu rakamın artmasını ve daha çok kişinin güvenilir bir protein kaynağı olan tavuğa ulaşmasını hedefliyoruz.

Toplumumuzun beyaz et tüketimini artırmayı ve önemli bir protein kaynağı olan tavuk etinin daha çok kişi tarafından daha çok miktarda tüketilmesi sektör olarak ilk önceliğimizdir. Hedefimiz Türkiye piliç eti tüketimini 2025 yılında 25,6 kg’a çıkarmak. Bu yarışmanın toplumda farkındalığın oluşturulması açısından etkili olacağına ve ülkemiz insanının bu değerli protein kaynağından mahrum bırakılmaması gerektiğine inanıyorum” dedi.

 

 

Tören katılımcılara verilen bir kokteyl ile sona erdi.

 

 

 

 


5 Aralık 2015. 13:46
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x