Tereyağı bir kez daha aklandı


263189

 

 

 

 

 

Tereyağı bir kez daha aklandı

NTV

Tereyağı ve diğer hayvansal yağları aklayan yeni bir araştırma yapıldı. Kanada’daki
araştırma sonucunda, hayvansal yağların kalp hastalıkları, diyabet ve erken ölüme yol
açmadığı, ancak margarinin ölümcül olabileceği vurgulandı.

Başta tereyağı olmak üzere hayvansal yağların sanıldığı gibi zararlı olmadığını savunan
çalışmalar yıllardır yapılıyor, konuyla ilgili ikiye bölünmüş olan tıp camiasındaki tartışmalar
da tam gaz devam ediyor. Hayvansal yağların zararlı olmadığını söyleyen bu çalışmalara
bir yenisi de Kanada’dan eklendi.

McMaster Üniversitesinde yapılan çalışma, et, peynir ve tereyağında bulunan doymuş
yağları bir kez daha akladı.

İnsanlara sağlıklı yaşam için yıllarca yağdan uzak durmaları çağrısı yapıldığını hatırlatan
araştırmacılar, bunu doğrulayacak bir veri elde etmediklerini belirtti.

Çalışma sonunda hayvansal yağların, kalp hastalıkları, diyabet ve erken ölüme yol
açmadığı vurgulandı.

“TAMAMEN HAYVANSAL GIDALARA YÖNELMEYİN, DENGELİ BESLENİN”

Bununla birlikte margarin ve işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerektiğine de dikkat
çekildi. Margarin ve trans yağ barındıran işlenmiş gıdaların erken ölüm riksini yüzde 34
oranında artırdığı kaydedildi.

Sağlıklı yaşam için dengeli beslenmenin önemine işaret eden uzmanlar, elde edilen
sonuçlarla, insanların tamamen hayvansal gıdalara dayanan bir diyete yönlendirilmemesi
gerektiğine de vurgu yaptı.


Yazan - 12 Ağustos 2015. Kategori MANŞET, GIDA, SAĞLIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x