TGDF’den koronavirüs için önemli uyarı


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıkladı, TGDF’den konuyla ilgili önemli bir uyarı geldi. Virüse karşı en önemli önlemin hijyen olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Virüsten korunmak için, özellikle pazar yerleri gibi hijyenden uzak alanlarda satışa sunulan açık gıdalardan uzak durulmalı; her türlü bulaşmaya karşı koruma sağlayan ambalajlı gıdalar tüketilmelidir.” uyarısı yapıldı.

Çin’de ortaya çıkan ve dünya genelinde Antarktika dışındaki bütün kıtalarda 110’a yakın ülkede ölümlere yol açan koronavirüs, sonunda Türkiye’de de ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yurt dışı ile teması bulunan bir erkek hastanın test sonucunun pozitif olduğunu açıkladı, ancak hastanın ve ailesinin hangi ilde olduğuna dair bilgi vermedi.

Koronavirüsün artık Türkiye’de de görülmesi var olan tedirginliğin artmasına yol açarken, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu’ndan (TGDF) önemli bir uyarı geldi.

Hijyene dikkat

TGDF’den yapılan yazılı açıklamada, Çin kaynaklı yeni tip koronavirüs (covid-19) salgınının, virüsün yüzeylere yapışması yoluyla hızla yayıldığına işaret edilerek, virüsten kaynaklanan hastalığın belirtilerinin 14 gün sonra çıkabildiğine dikkat çekildi. Dolayısıyla virüs ile enfekte olmuş bir kişinin, hastalık belirtileri göstermeden hastalığı diğer insanlara bulaştırabileceğine vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi:

Diğer Haberler:
Çinliler, Türk lezzetleri için kuyruk oldu

“Hava yoluyla yapıştığı yüzeylerden diğer insanlara da geçen virüsün henüz tedavisi bulunmuyor. Sağlık Bakanlığımızın da sık sık hatırlattığı gibi, virüsten korunmak amacıyla bireysel olarak alınabilecek en etkili önlem, hijyen. Ellerin sık sık yıkanması, özellikle toplu ortamlardan uzak durulması öneriliyor.

Hijyenin en etkili önlem olarak ortaya çıktığı bu dönemde, tüketime sunulan gıdaları her türlü çevresel riskten uzak tutan, koruyan ambalajlı gıdaların önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Özellikle kalabalık pazar yerleri, zaten başlı başına koronavirüsün yayılması için uygun ortam oluşturmaktadır. Hijyenden uzak bu alanlarda satılan açık gıdalar, insan ve çevre kaynaklı tüm risklere açıktır.

“Ambalajlı gıdaların tüketimi bugün her zamankinden daha önemli”Henüz virüsün gıdalar yoluyla bulaştığına dair doğrulanmış bir bilgi yok. Ancak dünya bu virüsle henüz tanıştı. Dolayısıyla yüzeylere bulaşma yoluyla yayılan virüsten korunmak için ambalajlı gıdaların tüketimi bugün her zamankinden daha önemli.Bütün dünyada tedirginlik oluşturan virüsün hızla yayıldığı bugün, bireyden başlayarak toplum sağlığını korumak için hepimize büyük görev düşüyor. TGDF olarak tüketicilerimize tavsiyemiz, pazar yerleri gibi alanlarda satışa sunulan açık gıdalardan uzak durmaları; mevzuatla belirlenmiş hijyenik koşullarda üretilen sağlıklı, ambalajlı gıdaları tüketmeleridir.”

Yazan - 12 Mart 2020. Kategori MANŞET, GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x