THY’nin Anadolu Mutfağına, Yabancılar Hayran!


Türk Hava Yolları (THY) uçuşlarında Adana kebabı, çerkez tavuğu, imam bayıldı, dolma gibi Anadolu lezzetlerini sunma uygulaması yabancı yolcuların yüzde 90’nı tarafından memnuniyetle karşılanıyor. THY’nin ikram hizmetlerini yürüten Turkish Do&Co’nun Kurumsal İletişim Müdîresi Şeyda Güven, geleneksel Türk damak tadını THY yolcularıyla buluşturduklarını, Business Class yolcularının ikrâma büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Türk Hava Yolları (THY) uçuşlarında Adana kebabı, çerkez tavuğu, imam bayıldı, dolma gibi Anadolu lezzetlerini sunma uygulaması yabancı yolcuların yüzde 90’nı tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

THY’nin ikram hizmetlerini yürüten Turkish Do&Co’nun Kurumsal İletişim Müdîresi Şeyda Güven, geleneksel Türk damak tadını THY yolcularıyla buluşturduklarını, Business Class yolcularına hitap eden uygulamanın büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Yolcuların beğenisi üzerine Türk mutfağından yeni menüler eklediklerini belirten Güven, dönem dönem değişen bu menüler arasında Adana kebabı, Tokat Kebabı, sarma, dolma, lahmacun, imambayıldı, çerkez tavuğu, patlıcan köfte, babaganuş, haydari, humus, acılı ezme ve şakşukanın yer aldığını ifade etti.

Güven, yemeklerin Turkish Do&Co’nun İstanbul, Ankara, Adana, Antalya’nın da aralarında bulunduğu 9 noktada usta aşçılar tarafından hijyenik koşullarda organik ürünler kullanılarak, hazırlandığını dile getiren Güven, yapılan araştırmada yolcu memnuniyet oranlarının yüzde 90’ların üzerinde çıktığını söyledi. Güven, “Memnuniyet oranları, uygulamanın başarısını gösteriyor” dedi.

Yolcuların, yöresel yemeklerin sunulduğu lokantalarda görmeye alıştıkları lezzetlerle karşılaştıklarında şaşırdıklarını kaydeden Güven, “Yolcularımız kendilerini evlerinde gibi hissediyorlar. Türk yolcular kadar yabancılar da Anadolu mutfağına ilgi gösteriyor. Yemeklerimizi ilk defa tadan da var daha önceden sevdiği için için tercih eden de oluyor. İkramların en iyi şekilde sunulması için ‘uçan aşçı’ uygulamasını da başlattık. Önemli bölümü önceden hazırlanan bu yemeklerin ısıtılması, servise hazırlanması ve sunumunda görev alan ‘uçan aşçılar’ THY’nin çok özel bir uygulaması. Dünyada da çok az hava yolu şirketinde buna rastlamak mümkün” diye konuştu.

Güven, şu anda 80 civarında “uçan aşçı”nın THY’de hizmet verdiğini, bu rakamın 200’e çıkarılmasının planlandığını sözlerine ekledi.(aa)


Yazan - 16 Aralık 2010. Kategori GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x