Moğolistan’da helal kesim standartları oluşuyor


20161214_2_20700928_16996382_web

 

 

TİKA, Ulanbator’da “Helal Kesim Standartları” eğitim programı başlattı.

 

ANKARA (AA) – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan’da hayvancılık sektörünün canlandırılması ve et ürünlerinin ihracatının geliştirilmesi amacıyla “Helal Kesim Standartları” eğitim programı başlattı.

 

TİKA’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Moğolistan Gıda, Tarım ve Hafif Sanayi Bakanlığı iş birliğinde, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) uzmanlarının katılımıyla Moğolistan et ve et ürünleri sektöründe çalışan 30 uzmana yönelik helal kesim standartları eğitim programı düzenlendi.

 

Moğolistan Et Üreticileri Birliği, Moğolistan Veterinerlik Enstitüsü, Moğolistan Standardizasyon ve Meteoroloji Ajansı, Türkiye Büyükelçiliği Sosyal İşler Koordinatörlüğü ve Moğolistan Müslümanlar Cemiyeti temsilcilerinin katılımıyla eğitim programının açılışı gerçekleştirildi.

 

TİKA Ulanbator Program Koordinatörü Veysel Çiftçi, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Moğolistan dış ticaretinin lokomotif sektörlerinden hayvancılığın geliştirilmesi için çalışmalara devam edileceğini belirterek, eğitime katılan işletmelerin program sonunda uluslararası geçerliliği bulunan sertifika alacaklarını kaydetti.

 


Yazan - 15 Aralık 2016. Kategori MANŞET, GIDA, SAĞLIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x