TKDK’dan aldıkları hibeyle işletme sahibi oldular !…


e19de8f0-9be9-4702-b5d3-44c2ad4f82ac

 

 

 
Halim UTLU

 

 

Süt hayvancılığından broyler tesisine, et ve süt işleme tesislerinden, kırsal turizme kadar farklı alanlardaki birçok projeye destek veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), özellikle yerel ürünlerin işlenmesine yönelik Denizli’deki 49 projeye, 19,5 milyon TL destek sağladı. Bir kısım işletme faaliyete geçerken, 10 adet soğuk hava deposu ile sektörün en önemli sorunu olan hasat sonrası kayıpların da önüne geçildi..

 

 

TKDK’nın çalışmalarını anlattı

 

 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü tarafından “Denizli IPARD I yatırımları sözleşme teslimi ve IPARD II töreni”, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’nun katılımı ile Denizli Anemon Hotel’de 23.1.2016 tarihinde yapıldı.Törene Bakan Ramazanoğlu’nun yanı sıra, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan ile çok sayıda bürokrat ve davetli katıldı.Bakan Dr.Ramazanoğlu,bir konuşma yaparak,Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) çalışmalarını özetledi.

 

 

178 milyonluk 297 yatırıma, 98 milyon hibe

 

 

IPARD Programı ile hayata geçen işletmeler hakkında bilgi veren TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat Kar ise, 2013 yılından itibaren IPARD I Programı kapsamında,7 çağrı ilanına çıkıldığını, bu 7 çağrı ilanı sonucunda 297 proje ile sözleşme imzalandığını söyledi.

DİĞER HABERLER
Canlı Hayvan İthalatına Sıkı Kurallar Getirilmelidir

 

 

Koordinatör Murat Kar’ın verdiği bilgiye göre; 297 projenin toplam yatırım tutarı 178 milyon TL, ödenecek destek miktarı ise 98 milyon TL.

 

 

55 milyonluk hibeyi alan 259 tesis,faaliyete başladı

 

 

Ocak ayı itibariyle, bunun 55 milyon liralık kısmı yatırımcıların hesabına yatırıldı. Fiziki kapanışı yapılarak, faaliyete başlayan 259 tesisde, toplam 2.203 kişiye istihdam sağlandı. İlde 41 kadın girişimci ve 103 genç yatırımcı, proje hazırlayarak TKDK’dan hibe aldı ve kendi işletmesinin sahibi oldu.

 

 

Yerel ürünlerin işleneceği 49 projeye, 19,5 milyon TL destek

 

 

Süt hayvancılığından broyler tesisine, et ve süt işleme tesislerinden kırsal turizme kadar farklı alanlardaki birçok projeye destek veren TKDK, özellikle yerel ürünlerin işlenmesine yönelik 49 projeye 19,5 milyon TL destek sağlayarak, Denizli’ye kazandırdı. Ayrıca 10 adet soğuk hava deposu ile sektörün en önemli sorunu olan hasat sonrası kayıpların önüne geçildi..

 

 

7d4fb736-1f21-4889-ab51-c0984fb20729

 

 

 

Hibe üst sınırı yüzde 65’ten, yüzde 70’e çıktı

 

 

2015 sonu itibariyle IPARD I Programını tamamlayan TKDK, 2016’dan itibaren IPARD II Programını uygulamaya başladı. IPARD II Programında, IPARD I’de olan tüm sektörler desteklenmekle birlikte, başta yenilenebilir enerji yatırımları olmak üzere, makine parkları, yumurta tavukçuluğu, kaz yetiştiriciliği, manda eti, manda sütü ve mantar üretimi de destek kapsamına alındı. IPARD II’de hibe oranı üst sınırı yüzde 65’ten, yüzde 70’e çıkartıldı.

DİĞER HABERLER
BESD-BİR Yönetim kuruluna Naci Kaplan başkan seçildi

 

 
Düzenlenen tören ve yapılan konuşmaların ardından, IPARD l Programının son çağrısı olan 15.çağrı İilanında sözleşme yapmaya hak kazanan 14 proje sahibine, temsili sözleşmeleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu tarafından verildi.


26 Ocak 2016. 16:14
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x