Trakya’da Buğday Tarımı


Nuri ÇAĞLAR ÇİFTLİK  Trakya  Bürosu

Edirne’nin Keşan İlçesinde Trakya Koşullarına Uygun Buğday Tarımının Nasıl Yapılacağı Konusunda Üreticiler Bilgilendirildi

Edirne’nin Keşan ilçesinde Trakya koşullarına uygun buğday tarımının nasıl yapılacağı konusunda üreticiler bilgilendirildi.

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü (TTAE) ile Keşan Tarım Müdürlüğü işbirliği ile Keşan Şoförler Odası Derviş Günday Salonu’nda ‘Trakya Koşullarına Uygun Buğday Tarımı’ konulu toplantı yapıldı.

TTAE Yetiştirme Tekniği Bölüm Başkanı Dr. Sami Süzer, toplantıda, buğdayın insanın beslenmesinde ilk sırada yer alan ve kutsal kabul edilen bir bitki olduğunu söyledi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de buğdayın stratejik bir ürün olduğunu vurgulayan süzer, şunları kaydetti:

‘Buğday’da dünya ortalaması dekarda 308 kilogram. Trakya’nın üç ili Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de ise ortalama dekarda 450 kilogramdır. Türkiye ortalaması ise 235 kilogramdır. Trakya’da ortalama verim hedeflerinin önümüzdeki yıllarda taban arazilerde 650 kilogram, Kıraç arazilerde 450 kilogram. Trakya ortalama verimini de 550 kilograma çıkarma hedefindeyiz. Bunun için çalışıyoruz.’

Buğday tarımında kaliteli ürün almak için iyi toprak hazırlığının yanı sıra zamanında ekim, bilinçli gübreleme, yabancı otlar, zararlılar ve hastalılarla bilinçle bir şekilde mücadele yapılması gerektiğini anlatan Süzer, üreticilerin her türlü bilgiyi, enstitüden veya tarım müdürlüklerinden alabileceğini sözlerine ekledi.

 Nuri ÇAĞLAR

Çiftlik Trakya Bürosu


Yazan - 21 Eylül 2010. Kategori YEM & KATKI. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x