Tüketiciye Piliç Eti Bilgi Kirliliği Yaşatılıyor


Besd-Bir Başkanı  ve Beypiliç Genel Müdürü Dr.Sait Koca,tüketicilerin piliç yeme alışkanlığı ve piliç eti sektörünü algılaması hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Türkiye’de piliç eti sektörünün  Avrupa standartlarında üretim yaptığını söyleyen Dr.Sait Koca,”Dönem dönem ortaya atılan asılsız suçlamalar yüzünden tüketiciler bilgi kirliliği yaşıyorlar.” dedi.

 

Türkiye genelinde yaptırılan araştırmada tüketicinin piliç eti ve piliç etinin üretimi konusunda yeterli ve sağlıklı bilgilere sahip olmadığınının ortaya çıktığını belirten Dr.Sait Koca,araştırmanın şaşırtıtı bilgilere ulaştığını söyledi.

 

Dr.Sait Koca “Türkiye nüfusunun dörtte üçü,beyaz etin ambalajsız satışının yasak olduğunu bilmiyor.Avrupa standartlarında üretim yapıldığının farkında değil.TSE dışındaki HACCP ve BRC gibi kalite standartlarını hemen hemen kimse tanımıyor.”dedi.

 

Türkiye’de bilimsel ve en hijyenik koşullarda,insan sağlığına uygun piliç eti üretimi yapıldığını anlatan Dr.Sait Koca “Zaman zaman ortaya atılan doğruluğu kanıtlanmamış bilgiler yüzünden bir kısım tüketicinin  boş yere piliç etine karşı mesafeli duruyor “dedi.

 

Dr.Sait Koca “Yapılan  araştırma sonuçlarına göre tüketicilerin %69’u,piliç etinin devlet tarafından devamlı denetlenmediğini düşünüyor.Peki bu bilgi nereden geliyor?Tamamen muallakta.Büyük ihtimalle  sadece bir önyargı.Oysaki piliç eti sektörü en fazla denetlenen sektör.Tüketicinin tam tersine düşünmesi,tam olarak bizim eksikliğimiz ” dedi.

 

GÖREV YİNE BİZDE

 

Tüketicinin piliç eti konusundaki yanlış veya eksik bilgisini düzeltmenin piliç eti üreticilerinin görevi olduğuna işaret eden Dr.Sait Koca ,BESD-BİR ve Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu’nun yeni balayan bilgilendirme kampanyalarıyla bu yanlış ve eksik bilgileri düzeltmeye çalışacaklarını belirtti.

 

Piliç etinin en ekonomik ve en zengin protein kaynaklarından biri olduğunu,yanlış bilgiler yüzünden bir kısım tüketicinin boşu boşuna kendini piliç etinden mahrum bıraktığını  anlatan Dr.Sait Koca,tüketiciyi bilgilendirme çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

 

 

 

 


Yazan - 15 Aralık 2012. Kategori KÜMES HAYVANCILIĞI. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
2 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
İSLAM
İSLAM
7 yıl önce

” bir kısım tüketicinin boşu boşuna kendini piliç etinden mahrum bıraktığını ” söylüyor da ey mubarek; bu “piliç” dediğiniz yaratığın suyundan çorba oluyorsa eğer tamam yiyelim.
Tadı yok kızartmazsan eğer, tavuk dediğin haşlanınca leş gibi kokmaz, sizin ürettiğiniz “piliç” ler kokusundan yenmiyor, sürekli ıslak tüy kokusu.
Et kalitesi çok düşük lezzet dersen semtine uğramaz.
Böyle miydi gerçek köy tavukları?

Siz ne yediriyorsunuz bunlara Allah aşkına?

Ben lezzetine bakarım, haşlarım, antibiyotik kullanmadıysan temiz yem verdiysen sağlıklı ortamda güneş görüp ayağı toprağa bastıysa bunların tadı da lezzetlidir.

Yalan mı?

2
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x