Turizm Potansiyeli Olan Köylere Alternatif Ürün Önerisi Lavanta


 

DSC_3575

 

​Alternatif ürün arayışı içinde olan üreticileri doğru yönlendirmek amacıyla İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kemalpaşa’ya bağlı Nazarköy ile Buca’ya bağlı Kaynaklar köylerinde gece eğitimi düzenlendi.

 

Her iki köyünde üretim potansiyelinin yanında turizm potansiyeline de sahip olması nedeniyle lavanta yetiştiriciliğinin üreticilere alternatif olabileceğinin anlatıldığı eğitimleri, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünde görevli Dr. Ünal Karık ve Oya Boran verdi. Eğitimlerde bal üreticileri içinde lavanta balının alternatif olabileceği dile getirilirken, doğal gen kaynaklarının korunması konusuna vurgu yapıldı.

DSC_3515

Uzmanlar eğitimlere katılan üreticilere, lavanta yetiştiriciliğinin avantajları, iklim istekleri ve pazarlama imkanı konuları hakkında bilgi verdi.


Yazan - 6 Mart 2015. Kategori MANŞET, TARIM. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x