Turizm Potansiyeli Olan Köylere Alternatif Ürün Önerisi Lavanta
Alternatif ürün arayışı içinde olan üreticileri doğru yönlendirmek amacıyla İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kemalpaşa’ya bağlı Nazarköy ile Buca’ya bağlı Kaynaklar köylerinde gece eğitimi düzenlendi.
Her iki köyünde üretim potansiyelinin yanında turizm potansiyeline de sahip olması nedeniyle lavanta yetiştiriciliğinin üreticilere alternatif olabileceğinin anlatıldığı eğitimleri, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünde görevli Dr. Ünal Karık ve Oya Boran verdi. Eğitimlerde bal üreticileri içinde lavanta balının alternatif olabileceği dile getirilirken, doğal gen kaynaklarının korunması konusuna vurgu yapıldı.
Uzmanlar eğitimlere katılan üreticilere, lavanta yetiştiriciliğinin avantajları, iklim istekleri ve pazarlama imkanı konuları hakkında bilgi verdi.