Türk Piliç Eti Sektörünün Lideri Şenpiliç‘Güvenilir Gıda Ödülü’ Aldı


 

1444906194_Senpili___S______tl__

 

Türk Piliç Eti Sektörünün Lideri Şenpiliç‘Güvenilir Gıda Ödülü’ Aldı

 

 

 

Türkiye’nin en büyük beyaz et üreticisi Şenpiliç, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde ürünlerinin güvenilir ve sağlıklı olduğunun bir kez de Güvenilir Gıda Zirvesi tarafından tescillendiğini açıkladı.

 

 

 

Güvenilir Gıda Derneği ve Ekonomize Dergisi tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen Güvenilir Gıda Ödülllerinde ISO’nun açıkladığı “Türkiye’nin en büyük 500 firması” listesinde, 75. sırada yer alan Şenpiliç, Güvenilir Gıda Ödülü’ne layık bulundu. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO, her yıl kamuoyunun ve yetkililerin gıda ile ilgili üretim, beslenme, gıda güvenliği, açlık gibi konulara dikkatlerini çekmek üzere 16 Ekim tarihinde dünya genelinde çeşitli etkinlikler ve çalışmalar yürütüyor.

 

 

Haşim Gürpınar ve kızı İpek Üstündağ

Haşim Gürpınar ve kızı İpek Üstündağ

 

Güvenilir Gıda Ödülü’nü kazananlar, sektör temsilcileri ve uzmanlardan oluşan Seçici Kurul tarafından belirleniyor…

 

 

 

Güvenilir Gıda Ödülleri’ne gıda, tarım ve perakende sektörünün her alanında faaliyet gösteren şirketler ve bu sektörlere destek veren diğer kişi, kurum ve kuruluşlar katılıyor. Sektör temsilcileri ve uzmanlardan oluşan Seçici Kurul’un değerlendirmelerinin ardından ödüle layık bulunanlar açıklanıyor.

Diğer Haberler:
Bayramınız Mutlu ve Kutlu Olsun

 

 

Uluslararası Güvenilir Gıda Ödüllerine aday gösterilebilmek için; inovasyon, Ar-Ge, verimlilik, katma değer, başarı hikayesi, hızlı büyüme, kurumsallaşma, şirket içi eğitimde ve yönetimde başarı, müşteri ilişkilerinde övgüye değer faaliyette bulunma, insanların yaşam kalitesini yükseltmeye katkıda bulunma, marka oluşumuna katkıda bulunma, tanınma ve gelişme ile ilgili yatırımlar konularında şirketlerin çalışma yapmış olmaları gerekiyor.

 

 

Güvenilir Gıda Ödülü – 2015 sahibi Şenpiliç, 1978 yılında bir yetiştirme çiftliği ile faaliyetlerine başladı. Firma bugün, 24 damızlık çiftliği, 2 kuluçkahane, 880 yetiştirme çiftliği, 2 yem fabrikası, 2 kesimhanesi, 17 bölge müdürlüğü ve 60 bayisi ile “Türkiye’nin en büyük piliç eti üreticisi”. Doğrudan 2.100, dolaylı olarak da 7.000 kişiye istihdam sağlayan Şenpiliç, 320 bin ton üretim kapasitesi ile sektörde lider konumda.

 

 

2001 – 2014 yılları arasında cirosunu tamamen öz sermayesi ile 33 kat arttırarak sadece gıda sektöründe değil, diğer sektörlerde de ender görülebilecek bir başarıya imza atan Şenpiliç, ayrıca, 2014 yılında 35 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatını, 5 yıl içinde 150 milyon dolara yükseltmeyi hedefliyor.


Yazan - 15 Ekim 2015. Kategori MANŞET, KÜMES HAYVANCILIĞI, HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Kimler Neler Demiş?

avatar
  Abone ol  
Bildir