Türk Pilici Avrupa Yolunda


iav1Avrupa kalitesinde hatta üzerinde üretim yapan Türkiye’deki piliç eti sektörü, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracat yapabilmek için gerekli standartları oluşturdu. Türk piliçleri Avrupa’ya gitmek için adeta kanatlandı.

 

 

 

 

 

Bu konu ile ilgili bilgi veren Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, kalitenin yanında güvenilirliklerini de kanıtladıklarını söyleyerek, Banvit’in iç pazarda ve uluslararası pazarlarda büyümesinin süreceğini belirtti. Özellikle Ortadoğu pazarında Türk ürünlerinin kalite ve lezzet anlamında her geçen gün daha çok tercih edildiğine dikkat çeken Görener, sektör olarak ciddi yatırımlarla üretim standartlarını yukarılara taşıdıklarını, AB’ye ihracat hedefiyle Banvit dahil bazı üreticiler olarak, yapılan denetlemeler sonucunda AB ihracat ön izin numarası aldıklarını kaydetti. Görener, “Yani tüm üretim süreçlerimiz sürekli denetlenebilir durumda” dedi.

 

 

HELAL GIDA SERTİFİKASI

 

 

 

Ömer Görener, yurt içi ve ihracat müşterilerinden gelen istekler doğrultusunda, TSE’den helal sertifikası aldıklarını da kaydederek, “Zaten Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan aldığımız helal belgemiz vardı ve helal üretim yaptığımızdan dolayı süreçlerimizde büyük bir değişiklik olmadı” dedi. Hijyenin sektörlerinin olmazsa olmazlarından biri olduğunun altını çizen Görener, helal sertifikası ile kalite ve güvenilirlik çizgilerini bir üst noktaya taşıdıklarını ifade etti. Sağlık konusunda piliç etinin kırmızı ete göre tercih edilebilir güçlü yönleri olduğuna dikkat çeken Görener, piliç etinin hafif lezzeti, lif yapısı nedeniyle kolay hazmedildiğini sözlerine ekledi.

DİĞER HABERLER
Cenk Tosun'un transferi için anlaşma sağlandı

 

KIZLAR BANVİT’LE OKULA GİDİYOR

 

 

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şubesi ve Banvit işbirliğiyle 2007 yılında, okula gidemeyen kız çocuklarına destek vermek amacıyla başlatılan ‘Kızlar Banvit’le Okula’ projesi 6′ncı yaşını kutladı. Bandırma ve çevresinde, eğitim olanaklarına ulaşmakta güçlük çeken 100 kız çocuğu programa kabul edildi. Ömer Görener, proje ile çocuklara sadece maddi destekte bulunmadıklarını, çağdaş Türkiye’nin çağdaş kızları olabilmeleri için onları pek çok sosyal aktiviteye dahil ettiklerini kaydetti. Görener, “Ayrıca eğitim toplantılarıyla velilerin farkındalıklarını ve bilinç düzeylerini artırmaya gayret ediyoruz” dedi.

 

 

3′ÜNCÜ TESİS ELAZIĞ’A

 

 

297201

Banvit, piliç üretim kapasitesini artırmak ve ihracatta avantaj sağlamak için Temmuz’da Elazığ’da entegre piliç üretim tesisini faaliyete geçirdi. Firma, Elazığ ile, Bandırma ve İzmir’in ardından Türkiye’deki 3′üncü üretim merkezini devreye aldı. Günde 120 bin adet piliç kesim kapasitesine sahip olan tesiste, ilk aşamada günde 20 bin adet piliç kesimi gerçekleştirilecek. Kurulu kapasitenin tamamına ise 2 yılda ulaşılması hedefleniyor.

 

TEKNOLOJİMİZLE FARK ATTIK!

 

Banvit Başkanı Görener, beyaz ette hormon olduğu söylentilerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Görener, “Herkes müsterih olsun. Bizde hormon yok. Avrupa’da kanatlı sektörü ne yapıyorsa biz de hepsini uyguluyoruz. Antibiyotikleri veteriner reçetesi ile kullanıyoruz. Amerika’da ise büyütme faktörü olarak kullanılıyor. Avrupa’da bile üretim teknolojisi bizden geri” dedi.

DİĞER HABERLER
“Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Çalıştayı” düzenlendi.

 
Beyaz et ile ilgili olarak asılsız haberlere de değinen Ömer Görener,

 

 
“Beyaz et ile ilgili medyada yer alan gerçek dışı haberlere son noktayı koymak üzere bir açıklama yapma gereği duyduk.

 

 

Hayvancılık sektörünü uzaktan bile tanımayan bir radyasyon onkolojisi uzmanının mesnetsiz inançlarına medyada sansasyonel başlıklarla ve sorumsuzca yer verilmesi, gıdalarla ilgili bilgi kirliliğini en yüksek seviyeye çıkartmıştır. Bu konuda gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcilerinin, gerek Veterinerlik Fakültelerinden uzmanların ve Gıda Güvenliği Derneği’nin açıklamalarına linklerinden ulaşabilirsiniz. Özetle;

 

 

• Hormon kullanımı ülkemizde kesinlikle yasaktır.
• Civcivlerin antibiyotik verilerek hızlı büyütüldüğü iddiası tamamen gerçek dışıdır.
• Ülkemizde gıda güvenliği ile ilgili AB standartlarının aynısı uygulanmaktadır.
• Bu standartlar hastalık durumu dışında antibiyotik kullanımını yasaklar.
• Bakanlık veterinerleri kesime gidecek her sürü üzerinde antibiyotik, hormon ve diğer kimyasal maddelerin analizini yapar; kalıntı çıkan sürüler kesime gönderilemez.
• Ne yetiştirilen piliçlerin ne de yetiştirildikleri ortamların insan sağlığına zararlı etkileri yoktur.
• AB standartlarında üretim yapan Banvit, Bakanlığımızın tüm gıda güvenliği uygulamalarına harfiyen uymaktadır. Tüm ürünlerimizi güvenle tüketebilirsiniz.

 

Yanlış, eksik veya çarpıtılmış bilginin yarattığı kirlilik, toplum sağlığına zarar vermektedir.
Sorumsuzca üretilen bu hurafelere lütfen itibar etmeyiniz.” dedi.

DİĞER HABERLER
İngiliz Kraliyet ailesinin gözdesi taze siyah incirin ihracatı 29 Temmuz'da başlıyor

16 Eylül 2013. 11:33
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x