Türk Tarımında Devrim yapacak Proje Hayata Geçiriliyor


 123454

 

 

TARIM BAKANLIĞI VE ANGİAD “ALTIN BAŞAK”  İÇİN START VERİYOR…

 

İş dünyasının bakışını ve yatırımını yeniden tarıma yönlendirmek amacıyla ANGİAD tarafından hazırlanan “Altın Başak Projesi”, uygulamaya geçiyor. Bürokratlar ve iş dünyası temsilcileri, projenin uygulanması için ortak hareket edecek.

 

Ankara Genç İşadamları Derneği tarafından hazırlanan ve Türk tarım sektörüne yeni bir soluk getirecek olan “Altın Başak Projesi” yaşama geçiriliyor. Öncelikli hedefi işadamlarının ilgisini tarım sektörüne çekmek olan proje ilk olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e sunulmuştu.  ANGİAD Başkanı Fatma Semiz, ekibiyle birlikte ziyaret ettiği Bakan Eker’e projenin detaylarını anlatarak destek istemişti. Son derece verimli geçen bu görüşmeden sonra Bakan Eker’in talimatıyla bu kez Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürlüğü harekete geçti. ANGİAD Başkanı Semiz ve beraberindekiler, TAGEM’in üst düzey yönetici kadrosuyla bir araya geldi.

 

GENÇ İŞADAMLARI VE BÜROKRATLAR PROJE İÇİN BİRARAYA GELDİ

 

TAGEM Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak ile TAGEM Tarımsal Ekonomi ve Politika Araştırmaları Dairesi Başkanı Dr. Muhammet Demirtaş, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Osman Duran, Strateji Geliştirme Başkanlığı Tarımsal Yatırımcı Danışma Ofisi Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İletişim Uzmanı Rabia Vatansever’in de aralarında bulunduğu 23 bürokratın katıldığı toplantıda, ANGİAD tarafından projeyle ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Ardından Toplantıya katılan TAGEM ve bağlı şube müdürlükleri tarafından, bakanlıkça verilen AR-GE destekleri, yatırım destekleri, hibe ve teşvikler, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) gibi destek programları hakkında sunumlar yapıldı. Bürokratların iş dünyasıyla ortak hareket edeceği bu önemli proje kapsamında ziraat fakültelerinde öğrenim gören 10 öğrenci de toplantıda yer aldı.

 

 

KÜRESEL ISINMAYA KARŞI YENİ ÜRÜN YELPAZESİ

 

 

DİĞER HABERLER
Türkiye-Slovenya ticari ilişkileri, 5-6 yıldır 2'ye katlandı

ANGİAD Başkanı Fatma Semiz, burada yaptığı konuşmada iş dünyasının bakışını ve yatırımını yeniden tarım sektörüne yöneltmek için yola çıktıklarını söyledi. Altın Başak Projesi’nin çok sayıda ayağı bulunduğunu anlatan Başkan Semiz,  şöyle devam etti:

“Projenin en önemli ayaklarından biri Bakanlığımızın hibe ve destekleri konusunda iş dünyasının düzenli bilgilendirilmesi. Bir diğeri Ankara gibi büyük kentlerde tarım arazilerinin kentsel dönüşüm gibi nedenlerle erimesinin önüne geçecek uygulamalar. Dünya hızlı bir şekilde küresel ısınmanın olumsuz sonuçlarını yaşıyor. Küresel ısınma sonucu önümüzdeki 20 yıl içinde ürün yelpazesi değişecek. Türkiye’nin bu konuda neler yapabileceğini şimdiden ön görmek, ürün yelpazesini genişletmek, kıymetli ürünlerle yeni döneme çıkılmasını sağlamak gerekir. 2016 yılı Dünya Bakliyat Yılı ilan edildi. Türkiye’nin bunu bir fırsata dönüştürerek üretimi ve tüketimi arttıracak pazarlama stratejilerini oluşturması da yerinde olacaktır. İç Anadolu Bölgesi’nde nohut,  mercimek ve kuru fasulye üretim potansiyelinin yeniden harekete geçirilmesi için biz bakanlığımızla işbirliği yapmaya hazırız.”

 

ANGİAD Başkanı Fatma Semiz, üretim yapmayı planladıkları ürün için bakanlık yetkililerinden arazi talebinde de bulundu. Sahada örnek bir adım atmak üzere bu taleplerini dile getiren Semiz, “Bu arazide ürün gamının yetişmesi sağlanacak” dedi. TAGEM Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak ise ANGİAD’ın Altın Başak Projesi’nin, Türk tarımı için büyük önem taşıdığını kaydetti. Tarımının gelişmesi için özel sektörün ilgisine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Burak, “ANGİAD’ın bu konuda aracı olmasını son derece kayda değer buluyoruz. ANGİAD büyük bir iş yapıyor. Projenin sağlıklı biçimde hayata geçmesi konusunda elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 


19 Temmuz 2014. 14:47
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x