Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi’nin Merkez Odaları Ziyaretleri


TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ  BÖLGE ODALARINI ZİYARET ETTİ.

 

İzmir Valiliği ve İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü tarafından organize edilen Birinci Ulusal Süt Zirvesi ve Konferansı  nedeniyle İzmir’e giden Türk Veteriner Hekimleri Merkez Konseyi bu kapsamda Bölge Odaları Ziyaretlerini gerçekleşterdi.

 

Bilindiği gibi,Programa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Dr. M.Mehdi EKER başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından (Uluslararası Sütçülük Federasyonu Başkanı Richard Doyle) konusunun uzmanı bilim adamları, siyasiler, Bürokratlar, birçok sivil toplum örgütü başkanları ve temsilcileri, üretici firma kurum ve kuruluş temsilcileri olmak üzere çok sayıda katılımcı iştirak etti.Bakan yaptığı konuşmada, süt zirvesine yaptığı katkılardan dolayı TVHB ye teşekkür etti.

 

Ulusal düzeyde ilk kez düzenlenen süt zirvesinde; sağlıklı beslenmede sütün önemi ve gıda güvenliği, çiğ süt ve süt ürünleri üretimi ve kalitesi, süt, hayvancılığı, hayvan sağlığı ve refahı, süt politikaları ve ekonomisi, 2023 süt vizyonu konuları öncelikle ele alındı.

Söz konusu Toplantıda Türk Veteriner Hekimleri Birliği Düzenleme Kurulu Üyeleri arasında yer aldı. Bununla birlikte TVHB olarak Merkez Konseyi Başkanı Dr.Mehmet ALKAN, Genel Sekreter Ali KOÇ, Muhasip Üye Talat GÖZET ve Merkez Konseyi Üyesi Prof.Dr.Ender YARSAN’dan oluşan bir Heyet ile de Toplantıya katıldılar

.

Zirve kapsamında gerçekleştirilen Konferans Programında Merkez Konseyi Üyesi Prof.Dr.Ender YARSAN Süt Hayvancılığı, Hayvan Sağlığı ve Refahı başlıklı Oturumda, “Süte Geçebilen Zehirli Maddeler ve Sütte Veteriner İlaç Kalıntıları” başlıklı bir sunum yapmıştır. Sunuda süte geçebilecek doğal ve zehirleyici nitelikteki maddeler ifade edilmiş bununla birlikte süte geçebilecek veteriner ilaçları ile ülkemizdeki Ulusal Kalıntı İzleme Planı’na ilişkin bilgi verdi. 

 

Çok sayıda örgüt temsilcisi ile ülkemizin hayvancılığı ve sorunları konusunda yararlı görüşmeler yapılarak, gelecekte yapılması düşünülen işbirliği konuları belirlendi. Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği başkanı Cemalettin Özden ve genel sekreter  Dr. Hüseyin Velioğlu ile yapılan görüşmede iki örgüt arasında bazı illerde çıkan sorunların çözümü için bir çerçeve protokol düzenlenmesi konusunda mutabakata varıldı.  Ayrıca Merkez Konseyi Başkanı Dr. Mehmet Alkan yıllardan beri sektörde birçok yeni teknoloji ve açılımın öncülüğünü yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu başkanı  İdil Yiğitbaş, holding CEO’su Dr. Mehmet Aktaş ve tarım ve gıda grubu başkanı Hasan Girenes ile sektörün sorunları konusunda görüşmeler yaptı.

 

Süt zirvesinden sonra günü Aydın iline gidildi. Aydın Veteriner Hekimleri Odasında Başkan Yılmaz Özaslan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir toplantı yapıldı. Ciddi bir sorun olan 30 Veteriner Hekimin suni tohumlama ruhsatlarının dondurulması konusu görüşüldü. Bu haksız uygulamanın bir an önce giderilmesi için gerekli girişimde bulunulması kararlaştırıldı. Hiçbir hataları ve suçları olmamasına rağmen ilgililerin nasıl mağdur edildiklerine şahit olunduğu belirtildi. Ziyaretten ve kendilerine verilen moral destekten dolayı çok büyük bir memnuniyet duydukları belirtildi.

 

Aynı gün Aydın’dan İzmir’e gelerek İzmir’de oda başkanı Suat Çelikel ile birlikte olundu. İzmir İlindeki meslektaşların sorunları görüşüldü. En yakın zamanda oda başkanları ile bir toplantı yaparak şu 3 konu hakkında tartışma açıp Konsey olarak bir görüş oluşturulması  konusunda mutabakata varıldı.

            1) Mevcut mevzuattaki aksaklıkların giderilmesi için yapılması gerekenler.

            2) Bakanlıkça yürütülen projelerde Odalarımızın nasıl daha etkin olabilecekleri

           3)Mesleğimizle ilgili yetiştirici ve üretici örgütleri ile TVHB arasında yapılabilecek işbirliği organizasyonları

 

DİĞER HABERLER
İTHALAT BİZİ BİTİRİYOR

Bu arada İzmir İlinde yapılan seçimlerde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanlığına Veteriner Hekim Mehmet Çelikkale’nin seçilmesinin Konseyi memnun ettiği belirtildi.

 

Diğer ziyaretler hakkında bilgi veren Merkez Konseyi yetkilileri şunları söylediler: 

 

24 Mayıs günü Balıkesir’e geçildi. Hayvancılık teşviklerinden dolayı meslektaşlarımızın da dahil edildiği operasyonlarda haksız yere göz altına alınıp serbest bırakılan meslektaşlarımız ile Oda Başkanı Yücel Ağalar ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı bir toplantı yapıldı. Masum insanların nasıl bir anda karalanıp şaibe altına sokulduklarına şahit olduk. Bu olayın meslektaşlarımızda nasıl bir travmaya neden olduğunu, toplumdaki bazı sahtekarların teşviklerden yararlanabilmek için ne tür düzenbazlıklar yaptıklarını bizzat yerinde gördük. Meslektaşlarımıza moral vermeye çalıştık. Bundan sonra dikkat etmelerini ve çevre illerdeki arkadaşlarımızın da tehlikelere karşı uyanık olmaları konusunda uyardık.

Bu talihsiz hadisenin meslektaşlarımız arasında çok güçlü birlik ve dayanışma ruhu yarattığını, ilde bulunan 300 serbest veteriner hekimin her türlü badireyi atlatabilecek şekilde yekvücut olduğunu görmek bizi memnun etti. Ayrıca sahipleri tamamen meslektaşlarımızdan oluşan ANC firmasının AGROMARKET ini ziyaret ettik. Meslektaşlarımızın yarattığı bir başarı öyküsüne bizzat şahit olduk.

 

24 Mayıs Günü öğleden sonra Manisa’ya gelerek çok güzel bir şekilde tanzim ve tefriş edilen hizmet binasında meslektaşlarımızla buluştuk. Oda Başkanımız Hasan Eryılmaz, Kırmızı Et Üreticileri başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca,VETKOOP Başkanı veteriner hekim Merter Yıldız, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner hekim Doğan Ensivri ile birlikte çok değerli fikir alışverişinde bulunduk. Manisa’da tüm üretici örgütlerinin başkanlıklarını meslektaşlarımızın yaptığını görmek gerçekten bizleri gururlandırdı. Ayrıca VETKOP un kısa zamanda aldığı mesafe ve yaptığı ciro her türlü takdirin üzerindedir. Manisa ilindeki meslektaşlarımızın bu başarı öyküsünün tüm odalarımıza örnek olmasını, buradaki çalışmaların tüm odalarımıza tavsiye edilmesine karar verildi. Yetiştirici ve üretici örgütlerinin ve kooperatiflerinin gelecekte daha önemli konuma gelebileceğinin bilinmesinde fayda olduğu ve uğraşıldıktan sonra bu örgütlerin yönetimlerinde meslektaşlarımızın yer almasının zor olmayacağı ve bu safhada meslektaşlarımıza yapabileceğimiz en pratik tavsiyenin ise az veya çok yetiştiriciliğe de soyunmaları ve üretici örgütlerine mutlaka üye olmalarının gerekliliğidir.

 

MANİSA

25 Mayıs günü Manisa’dan ayrılarak Uşak iline gidildi. Oda Başkanı Selçuk Ünal ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte oda binamızda bir toplantı yaptık. Çok değerli ve faydalı bir toplantı oldu. Fikir alışverişinde bulunduk. Daha sonra Konsey Yönetimi ve Uşak VHO Yönetim Kurulu ile birlikte Uşak İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin değerli ve başarılı başkanı Ahmet Yılmaz’la ortak sorunlarımız hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Odamızla Uşak DSYB arasındaki olumlu işbirliği bizi memnun etti.

UŞAK

 

25 Mayıs öğleden sonra Afyon İlimize uğradık. Oda Başkanımız Doç. Dr. M. Fatih Birdane ile meslektaşlarımızın sorunlarını tartıştık.Başkanımız Afyon Kocatepe Veteriner fakültesi öğretim üyesi olması sebebiyle fakültelerimizin durumu ve özellikle Afyon ili mandacılığı hakkında detaylı görüşmeler yaptık. Afyon’da mandacılıktaki gerileme ve yapılan projelerin bürokrasi nedeniyle başarısız olması bizleri üzdü. Afyon da fakültemizde Mozerella peyniri yapımındaki başarı ise bizleri memnun etti.

 26 Mayıs’ta Kütahya Odamızı ziyaret ettik. Yıllardan beri oda başkanlığını başarı ile yürüten Cengiz Çobankaya ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çok faydalı görüşmeler yaptık. Özellikle serbest veteriner hekim meslektaşlarımızın sahadaki sorunlarını dinledik.

 

DİĞER HABERLER
"Açlığa Karşı Birleşelim"

KÜTAHYA

 

26 Mayıs öğleden sonra Eskişehir Odamız tarafından tertiplenen “Dünya Veteriner Hekimleri Günü” yemeğine katılmak üzere Eskişehir ilimize geldik.

Oda Başkanımız İrfan Günel’in başarılı bir şekilde organize ettiği geceye katıldık. 300 civarındaki meslektaşımızın yanı sıra ilin üst düzey mülki amirleri, üst düzey bürokratları, milletvekillerimiz ve STK ların katıldığı yemek gerçekten çok başarılı geçti. Eskişehir’deki meslektaşlarımızın sosyal hayatı, heyecanı ve bürokrasi ile kurmuş oldukları diyaloglar diğer odalarımız tarafından örnek alınabilecek seviyede idi.

ESKİŞEHİR

 

Konsey Başkanı Dr. Mehmet Alkan yemekte yapmış olduğu konuşmada, meslektaşlarımızın sosyal hayatta aktif olarak yer almalarının öneminden bahsetti. Ayrıca 2012 yılı Dünya Veteriner Hekimler Birliği tarafından ilan edilen “antimikrobiyal direnç” konulu  etkinlik yarışmasında TVHB ile Veteriner Toksikoloji ve Farmakoloji Derneğimizce hazırlanan çalışmanın birinci olduğunu açıklaması yemeğe katılan tüm davetliler tarafından büyük sevinç ve alkışla karşılandı.Ayrıca Eskişehir ili vali yardımcıları ve eski il müdürü ile mesleğimizin sorunları hakkında faydalı görüşmeler yaptık.

 

Son olarak 27 Mayıs günü iki yıl önce hakkın rahmetine kavuşan Merhum meslektaşımız Dr. Rauf Akkaya’nın kabri ziyaret edildi. Akabinde Ankara’ya dönüldü.

 

Bundan sonraki oda ziyaretlerimiz Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz ve Orta Anadolu Bölgesi Veteriner Hekim Odalarına yapılması kararlaştırıldı.

Tüm meslektaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Dr.Mehmet ALKAN

Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı

 

                                                                            

 


1 Haziran 2012. 15:42
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x