Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi


14462973_10208548326403664_8310766839336057502_n

 

SERDAR KONURALP

Samsun’dan Bildiriyor

 

Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi 2016 Açılış Programı

05 Ekim 2016

14.00-16.30    Kongre Kayıtları

16.30-18.00    Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

 

Oturum Başkanları:  Prof.Dr. Hafez M. Hafez,

Prof. Dr. Rüveyde Akbay

 

 14516409_10208548325683646_483509497558871772_n

 

Kongre Açılış Konuşmaları Prof. Dr. Musa Sarıca Kongre Başkanı

Prof. Dr. Rüveyde Akbay

Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı

Prof. Dr. Yusuf Demir Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Bilgiç

 

 

 

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü

 14502840_10208549840281510_3877080561187825809_n

Protokol Konuşmaları Yusuf Ziya Yılmaz

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Şahin

Samsun Valisi

 

14502932_10208549839121481_9079893237864555298_n

Ünlü kalp cerrahı Prof Dr Bingür Sönmez hoca yumurta ve tavuk etinin faydalarıni anlattı ve Türkiye de üretilen tavuk ürünlerinin antibiyotik ve hormon içermediğini söyledi

 

14516410_10208549841361537_8951021022612573655_n

Dünyaca Ünlü Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Bingür SÖNMEZ de yaptığı konuşmada ”Tavuk eti ve yumurta ile ilgili”bilinmeyen gerçeklere ışık tutan ve zaman zaman da çeşitli televizyon ve farklı iletişim araçları vasıtasıyla gerçekleştirilen söyleşilerinden oluşmuş bir SLAYT gösterisi sundu ve ”Yumurta ve tavuk eti ile ilgili yazılmış,çizilmiş ne kadar yalan-yanlış bilinenler varsa; bunun adına ÖZÜR DİLENMELİ ve TAVUK ETİ VE YUMURTAYA itibarı ARTIK iade edilmeli” diyerek bu gıdaların ÖNEMİNE ve uğradığı HAKSIZLIĞINA vurgu yaptı..

Akademisyenler, enstitü araştırmacıları ve sektör temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarından katılımcıların yer aldığı kongrede 8 oturum ve 8 bildiri sunumu yapıldı. OMÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyum’da protokol konuşmacılarından sonra ”Kongre Açılış Kokteyli ve Yumurta Günü Etkinlikleri ” program işleyişi çerçevesine gerçekleştirildi……

img_2911-750x500img_2912-750x500

img_2913-750x500

14519875_683533575145366_8358465944842199748_n14523300_10208549840881525_621233354317755208_n

20161005_20290720161005_20292520161005_20295720161005_20312120161005_203028

 

unnamed

14595677_10154615914181170_8199109945250582953_n

14495526_10208549842561567_6326136649223303523_n

 Katılımcılar açılıştan sonra  Samsun’u gezerek bilgi aldılar.14522823_10154612635726170_4636183255652590882_n14463076_10154612635611170_8243290878811635253_n

14572878_10154612635601170_1425339431870409991_n

 

Katılımları Halinde Sayın Samsun Milletvekilleri ve Bakanlar 18.00-20.30    Kongre Açılış Kokteyli ve Yumurta Günü Etkinlikleri

 


 POSTER BİLDİRİLER

No     Yazarlar                                     Poster İsmi

  • Arda Sözcü, Aydın İpek Etlik   damızlıklarda   optimum   verim   için besleme stratejileri

 

  • Canan Kop Bozbay, Umut Sami Yamak, Musa Sarıca, Nuh Ocak;

Farklı yetiştirme sistemlerinde yulaf veya organik vitamin E + selenyum ilaveli karma ile beslenen bronz hindilerin üreme performansı

 

  • Kasım Özek Büyütme   faktörü   doğal   yem  katkı  maddelerinin yumurtacı tavuklardaki etkileri
  • Kasım Özek Kanatlılarda   nişastanın   sindirimi   ve  sindirimdekivaryasyonun kaynakları
  • Özlem Varol Avcılar Yumurta kalitesini etkileyen faktörler

 

  • Mustafa Duman, Ahmet Şekeroğlu
  • Diydem Doğan, Murat Doğu, Sunay Demir, Bülent Tarım, Semih Koçanaoğulları

Etlik piliçlerde yeni bir altlık: Ponza taşı

 

Yumurtacı damızlık kafeslerinde farklı horoz sayısının değişik haftalara göre bazı performans değerleri üzerine etkileri

 

  • Bülent Tarım, Mesut Türkoğlu L54   kahverengi   yumurtacı   saf   hattan geliştirilen kanat tüylenme hızına göre cinsiyet ayrımına imkân veren soyların yumurta kalite özelliklerinin belirlenmesi

 

  • Murat Doğu, Sunay Demir, Bülent Tarım, Diydem Doğan, Semih Koçanaoğulları,

Yumurtacı damızlık kafeslerinde farklı yerleşim sıklığının değişik haftalara göre kuluçka sonuçları üzerine etkileri

 

  • Bülent Köse Tavuk gübresi ve değerlendirme yöntemleri
  • Hasan Eleroğlu, Arda Yıldırım, Organik sistemde kuru kekik (Origanum vulgare  )

 

Mustafa Duman, Ali Canikli

Yaprağı ilave edilmiş karma yemle beslenen beç tavuklarının (Numida meleagris) büyüme  performansı ve karkas özellikleri

 

  • Eyüp Başer Kınalı kekliklerin bazı davranış özellikleri
  • Hüsrev Demirulus, Dilek Kanatlı hayvanlarda sıcaklık stresi üzerinde alternatif

Şentürk Demirel, Ahmet Aydın  araştırmalar

 

  • Ahmet Aydın, Hüsrev

Demirulus, Dilek Şentürk,

Tıbbi ve aromatik bitkilerin kanatlı beslemede kullanımı

 

  • Kasım Özek Kanatlı  beslemede  rasyon  yağından  en  iyi  şekilde yararlanılmasına yönelik stratejiler

 

  • Gökçe Özdemir, Alper Güngören
  • Mesut Türkoğlu, Serdar Özlü, Ahmet Uçar
  • Sunay Demir, Murat Doğu,

Kanatlılarda stres faktörlerinin etin organoleptik özellikleri üzerine etkisi

Tavuk ıslahında sağlanan ilerlemeler ve güncel yaklaşımlar  sıklığı  ve  horoz  sayısının  tüylenme  skoru   üzerine etkileri

Yumurtacı   damızlık   kafeslerinde   farklı   yerleşim

 

Diydem Doğan,  Bülent Tarım,

Semih Koçanaoğulları

  • Mehmet Akif Boz, Musa Sarıca, Umut Sami Yamak, Ahmet Uçar
  • Kadir Erensoy, Ali Altan, Hakan Bayraktar

 

Türkiye’de kaz yetiştiriciliğinin üretim yapısı ve verim özellikleri

 

Etlik piliç gübresinden biyogaz ve elektrik üretim potansiyeli üzerine bir araştırma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yazan - 5 Ekim 2016. Kategori MANŞET, KÜMES HAYVANCILIĞI, HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x