Üniversiteli dondurma satışa çıktı


 

 

 

 

Üniversiteli dondurma satışa çıktı

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı kapsamında üretilen ve marka tescili yaptırılan dondurma “Ünido” markasıyla satışa sunuldu.

 

UÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Teknik Bilimler MYO Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Engin Yılmaz’ın, “Bilimsel Araştırma Projesi” kapsamında başlattığı “Probiyotik ve prebiyotik (simbiyotik) kullanılarak yeni nesil dondurma üretimi” çalışması sonuçlandı.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından üretim izni, Türk Patent ve Marka Kurumundan da marka tescili yaptırılan dondurma, “Ünido” adıyla raflardaki yerini aldı.

 

Ünido dondurma, Teknik Bilimler MYO’da yarım kiloluk paketler halinde satılıyor.

 

UÜ Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı ve Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Mesut Ertan Güneş, Bilimsel Araştırma Altyapı Proje destekleri sayesinde yüksekokulun eğitim altyapısının yenilenmeye devam ettiğini, Süt ve Ürünleri Programının dondurma üretim hattının bu proje fonlarıyla kurulduğunu kaydetti.

 

Güneş, meyveli yoğurt, kefir, salep ve yöresel peynir çeşitlerinin üretiminin gerçekleştirileceği altyapı hazırlıklarının sonbahar döneminde tamamlanacağını kaydetti.


DİĞER HABERLER
Güneş destekli organik elma yolda!
18 Haziran 2017. 19:20
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x