Veteriner İlaç Kalıntıları Sempozyumu


1Ondokuz mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği ile Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) işbirliğiyle düzenlenen, “Veteriner İlaç Kalıntıları Sempozyumu”, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ender Yarsan, İspanya Madrid Compultense Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arturo Anadon ve Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği Başkanı ve OMU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu’nun konuşmacı olarak davet edildiği, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy’un yönetimindeki Sempozyuma; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, “Sempozyumun duyurusunu çok yapmamış olmamıza rağmen Türkiye’nin farklı üniversitelerinden sempozyumumuza katılan değerli meslektaşlarıma ve Sempozyumun düzenlenmesi için gerekli desteği veren üniversitemize teşekkür ediyorum. Faydalı bir sempozyum olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

2Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ender Yarsan, yaptığı sunuda veteriner ilaç kalıntıları ve Türkiye mevzuatı hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Ender Yarsan, “Veteriner ilaçlarının kullanım amaçları, hastalığın önlenmesi, davranışların değiştirilmesi, verimin arttırılması ve gıda kalitesinin iyileştirilmesi olarak sıralayabiliriz. Her hayvan yaşamında ilaca birçok kez maruz kalır. İlaçların yararlı etkileri varken zararlı etkileri de vardır. Hayvansal gıdalarda ki ilaç kalıntıları, tüketici sağlığını ve refahını, ülke ekonomisini ve uluslararası boyutu olan bir durumdur. İlaç kullanıldığı sürece, hayvansal kaynaklı gıdalarda ilaç kalıntıları bulunacaktır. Önemli olan kalıntıların sıklığı ve düzeyini kontrol altında tutmaktır. Gıdalarda bulunmasına izin verilen miktarın üzerindeki kalıntılar toksikolojik yönden tüketiciler için potansiyel tehlike oluştururlar” dedi.

DİĞER HABERLER
Bloggerlardan Beyaz Etçileri ziyaret

Prof.Dr.Abdurrahman Aksoy tarafından yönetilen Sempozyumda ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ile Prof.Dr. Arturo Anadon da konuşma yaptı.

 

Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam eden Sempozyum, konuşmacılara plaket takdim edilmesi ve katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

 

 

 

 


1 Mayıs 2013. 11:17
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x