YEM Maliyeti:”ZAM.!”


Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 16 bin ton ithal et ihalesini, et fiyatlarını dengelemek için yaptıklarını belirterek, `Ülkemizde diğer ülkelere göre et fiyatlarının yüksek olmasının en büyük sebebi yem maliyetleridir` dedi.

Bir dizi ziyaret, açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Amasya`ya gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, yapılmakta olan Suluova Organize Besi Bölgesi`ni ziyaret ederek, burada besicilerin sorunlarını dinledi.

Tarım Bakanı Mehdi Eker, burada yaptığı açıklamada, tarım ve besicilik alanında hükümetin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şu an Suluova`ya kurulmakta olan Besi Organize Sanayi Bölgesi`nin Türkiye`de bir ilk olduğunu ifade eden Bakan Eker, `Önceleri hayvancılık köylerde, kırsal alanlarda yapılıyordu, şeker fabrikalarının kurulması ile bu, şehir merkezlerine indi. Bunları şehirlerden uzaklaştırmak için bir ilk olarak Organize Besi Sanayi projelerini gerçekleştiriyoruz. Besiciliği şehir merkezlerinden alarak bu şekilde daha profesyonel bir halde şehirden uzak yerlerde yapmayı planlıyoruz.` şeklinde konuştu.

Eker, Besi Organize Sanayi bölgelerinde hayvanların gübresine kadar her şeyinin değerlendirileceğini kaydetti. Eker, şöyle konuştu: `Besi Organize Sanayilerimiz tamamlandığında girdiler toplu olacağı için bu girdilerin maliyeti daha da düşecek. Suluova`daki Besi Organize Sanayi Bölgesi projemiz ilk proje ve tamamlanmak üzere. Bu projemiz tamamlandığında başarısını göreceğiz ve yaygınlaştıracağız. Şu an Suluova`nın dışında Diyarbakır ve Çubuk`ta bu şekilde projelerimiz devam ediyor.`

DİĞER HABERLER
Ayçiçeği kesin alım fiyatları belli oldu

Et fiyatları hakkında da açıklama yapan Bakan Eker; besicilerin tüm sıkıntılarını bildiklerini, üreticilerin ve Türkiye`nin zararına olacak hiçbir gelişmeye müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Bakan Eker, şöyle devam etti:
`Biz 16 bin ton ithal et ihalesi yaptık, bu, sadece et fiyatlarını dengelemek içindi. Ülkemizde diğer ülkelere göre et fiyatlarının yüksek olmasının en büyük sebebi yem maliyetleridir. Diğer ülkelerde etin ucuz olmasının sebebi ise girdilerin maliyetinin daha düşük olması ve yemi doğal yollardan elde etmeleridir. Et balık kurumlarının özelleşmesi yanlış bir proje idi, bu çalışma bizden önceki hükümet tarafından yapıldı. Ülkemizde en son özelleşmesi gereken kurum Et Balık Kurumları dır. Biz iktidara geldiğimizde özelleşmeyen bir kısım Et Balık Kurumlarını kurtardık. Tabi özelleşen Et Balık Kurumları şu an sektör dışına çıkmış durumda. Hayvancılık sektörünün temel dinamikleri çiftçiler ve tarım sektörüdür. İthale dayalı sektör gelişmesini değil, yerli üretimin gelişmesini hedefliyoruz. Bu doğrultuda projelerimizi uyguluyoruz. Hayvancılığı daha verimli kılmak için şu ana kadar 1 milyar 250 milyon lira destek verdik, desteklerimiz devam ediyor.`

Bakan Eker, ayrıca, Amasya`nın bir tarım şehri olduğunu, şu ana kadar Amasya`da kırsal kalkınma yatırımları ile ilgili 39 tesise yüzde 50 destek verdiklerini, tarım ve sanayi entegrasyonuna 6.5 milyon lira verdiklerini söyledi.

DİĞER HABERLER
Esyem, ihracatta "Biz de Varız " Diyor

28 Ağustos 2010. 15:32
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
mehmet
mehmet
13 yıl önce

Yine mi zam. Bıktık artık!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
1
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x