Yumurta Zirvesi “Gelin yumurtaları sepete beraber koyalım” Sloganı İle Yapılacak


23_yumurta
16 milyara yaklaşan üretimi ve 363 milyon Amerikan doları seviyesinde yapılan ihracatı ile dünya ülkelerinin dikkatini üzerinde toplayan yumurta sektörü “Gelin yumurtaları sepete beraber koyalım” Sloganı İle Sorunlara Çözüm Arayacak.
31 Ekim-3 Kasım 2013 tarihlerinde Antalya,Kemer Akka Hotels Antedon salonlarında yapılacak olan toplantının ele alınması beklenen başlıkları da belli oldu.
Bu başlıklar şu maddelerden oluşuyor;
Maliyetleri nasıl düşürebiliriz?
• Kanatlı hastalıkları ile nasıl baş edebiliriz?
• Taze, güvenli yumurtayı, uygun fiyatla tüketiciye nasıl ulaştırabiliriz?
•Yumurta tüketimini nasıl artırabiliriz?
•Birlikteliğimizi nasıl güçlendirebiliriz?
 
Tüm bu sorulara cevap aramak, çözüm yollarını tartışmak, yeni gelişmeleri paylaşmak ve “Dünya Yumurta Günü”nü beraber kutlamak üzere 31 Ekim-3 Kasım 2013 tarihlerinde Antalya’da ilkini düzenlenen “Yumurta Zirvesi” Yumbir tarafından organize edilecek.
Katılımcı Sektörler
 
Makine / Ekipman / Kafes Üreticileri
Damızlıkçılar
Veteriner İlaçları ve Aşı Üreticileri ve Tedarikçileri
Likit Yumurta Üreticileri
Yem Hammadde Tedarikçileri
Katkı Maddesi Tedarikçileri
Viyol Üreticileri
Üniversiteler, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri
Üreticiler
 
Yumurta Zirvesi Konuları
 
31 Ekim 2013
14:00-18:00Otele Giriş ve Kongre Kayıt
18:00-19:30Açılış Kokteyli
01 Kasım 2013
AÇILIŞ OTURUMU
09.00-09.10 Yum-Bir Sine Vizyon Gösterimi
09.10-09.30 Derya Pala – Yum-Bir Yönetim Kurulu Başkanı
09.30-11.00 Protokol Konuşmaları (Bakanlık, Meslek Odaları, Sektör Dernekleri)
11.00-11.30Stand Açılışı ve Kahve Arası
I. OTURUM: YUMURTA ÜRETİMİ VE TİCARETİ
Moderatör:
11.30-11.45 Türkiye Yumurta Üretimi ve Ticareti –
Dr. Hüseyin Sungur – Yum-Bir Genel Sekreteri
11.45-12.15 Dünya Yumurta Üretimi ve Ticareti
Prof.Dr. Hans-Wilhelm Windhorst – Sciene and Information Centre for Sustainable Poultry Production University of Vechta
12.15-12.30 Soru-Cevap
12.30- 14.00 Öğle Yemeği
II. OTURUM: SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM
Moderatör: Dr. Nihat Pakdil
13:30-13:50 Yem Hammaddelerinin Geleceği
ANC’nin sağlayacağı konuşmacı
13:50-14:10 Sürü Sağlığı ve Biyogüvenlik
Vet.Hek. Kağan Çubukçu – Sanita Sağlık Ürünleri A.Ş.
14:10-14:30Hayvan Sağlığı Sektörü; Kanatlı Sağlığı, Verimliliği, Refahı ve Gıda Güvenliğine Etkileri
Vet.Hek. İsmail Özdemir – VİSAD Yönetim Kurulu Üyesi
14:30-14:50 Dünyadaki Yaygın Tavuk Hastalıkları ve Oluşturduğu Ekonomik Kayıplar
MSD’nin önereceği konuşmacı
14:50-15:10 Soru-Cevap
15.10-15:30 Kahve Arası
III. OTURUM: YUMURTADA MARKA DEĞERİ OLUŞTURMA
Moderatör: Prof.Dr. Ali Atıf Bir
15:30-16:15 Prof.Dr. Ali Atıf Bir
16:15-16:30 Yumurta Marka mı Olur?
Zeki Baronak – Eggy Pazarlama Tarım ve Hayvancılık Tic.Ltd.Şti.
16:30-16:45Flotty:Marka Vaadini Yerine Getirmeli
Cengiz Gülmez – Flotty-Umut Tavukçuluk San.Tic.A.Ş.
16:45-17:00 Soru-Cevap
02 Kasım 2013
I. OTURUM: KÜMES ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
Moderatör:
09:00-09:30 Yumurta Tavuğu Dışkıları Sorununun Çözümünde Akılcı Bir Yaklaşım: Organik Gübre Elde Edilmesi
Prof. Dr. Cihat Kütük- A. Ü. Ziraat Fakültesi
09:30-10:00 Tavuk Dışkılarından Enerji ve Organik Gübre Üretimi
Prof.Dr. Sacit Başol- ODTÜ
10:00-10:30 Yumurta Tavukçuluğunun Çevresel Etkilerinin Değerlendirilmesi
Ayla Küçük – T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gıda Tarım Yatırımları Şube Müdürü
10:30-10:45 Soru-Cevap
10.45-11.00 Kahve Arası
II. OTURUM: ÜRETİMDEN TÜKETİME YUMURTA MEVZUATI
Moderatör: Metin Akman
11:00-12:20 Gelecek Gençlerin, Gelecek Birlik ile Gelecek – Genç Hukukçuların Ulusal ve Diğer Ülke Mevzuatlarını Karşılaştırarak Tartışması
*Saklama Koşulları ve Tedarik Zinciri
*Bütüncül Gıda Güvenliği Yaklaşımı
*Hayvan Refahı / Salmonella’ya Karşı Önlemler / Denetim ve Etkinlik
 12:20-12:30 Soru-Cevap
12:30-13:30 Öğle Yemeği
III. OTURUM: YUMURTA VE SAĞLIK
183218_187651191274954_642633_n
Moderatör: Prof. Dr. Mustafa Tayyar
13:30-14:00Prof. Dr. Mustafa Tayyar
14:00-14:30Yumurtanın Beslenmedeki Yeri
Dilara Koçak
14:30-15:00Bu Yumurtayı Nasıl Kırmalı?
Metin Akman – Anako Yumurta ve Ürünleri Gıda San. A.Ş.
15:00-15:10Soru-Cevap
15:10-15:30Kahve Arası
 
KİŞİSEL GELİŞİM
15:30-16:15 Etkili İletişim Yönetimi ve Liderlik
Prof. Dr. Sebahat Bayrak Kök- Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü
20.00-23.00 Gala Yemeği
03 Kasım 2013
07:00-09:00 Kahvaltı
09:00- 12:00 Odaların Boşaltılması ve Çıkış İşlemleri
Kayıt Konaklama Paket ve Transfer ücretleri
 
Tipi ve ÜcretiErken Kayıt (1 Ağustos 2013 öncesi) Geç Kayıt (1 Ağustos 2013 ve sonrası)
Tek Kişilik Oda                                           300 €                                                                  350 €
Çift Kişilik Kişi Başı                                 250 €                                                                  300 €
Günlük Kayıt                                                  75 €                                                                  100 €
Refakatçi                                                       200 €
Gala Yemeği                                                    50 €
Açılış Kokteyli                                               25 €
 

DİĞER HABERLER
Mehmetçik, 2 bin 900 metrede bayramlaştı
23 Ağustos 2013. 16:06
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x