Yunanistan’a Baklava, Simit ve Dondurma Çıkarması


Yunan basınınına göre Türk yatırımcıları iki ülke dostluğunu fiilen test etmeye çalışıyor. Yedi büyük Türk işletmesi Yunanistan’da 2 aydır uygun mekan arıyorlar.

Yunan basını, Yunan piyasasını hedef alan Türk yatırımcıların, döner, simit, dondurma ve kahve gibi mamüllerle Türk-Yunan dostluğunu fiilen test etmeye çalıştıkları değerlendirmesini yaptı.

Atina’da yayımlanan Kosmos Tu Ependiti gazetesi, Türkiye’nin, özellikle perakende satışta bugüne kadarki çabalarının beklenen sonucu vermemiş olmasına rağmen, Türklerin ”damak tadı” ile yakınlaşmanın daha kolay olacağına ikna olduklarını, bu nedenle de gıda sektöründe faaliyet gösteren yedi işletmenin birkaç aydır Atina’da uygun mekan aradıklarını yazdı.

Gazete, iç piyasada ticareti zor durumda bırakan krizin kira fiyatlarını düşürmüş olmasının, başkent Atina’da fırsatlar bulunduğuna inanan işletmecileri iyimser kıldığı yorumunu yaptı.

Sözkonusu durumun ”Simit Sarayı” sahipleri için belirleyici olduğunu yazan gazete, bu işletmenin Atinalılara, Türk işi geleneksel simit sunmaya neredeyse hazır olduğunu ve Yunanistan genelinde de 30 mağaza açmayı planladığını kaydetti.

Ünlü Türk dondurması MADO’nun da önümüzdeki aylarda Yunan piyasasına girmeye hazırlandığını belirten gazete, keçi sütünden yapılan bu dondurmaya ”herkesin hayran olduğu” değerlendirmesini gündeme getirdi.

Bu arada, edinilen bilgilere göre kebaba ağırlık veren adı açıklanmayan bir Türk işletmesinin de, Yunanlı bir ortakla faaliyete geçmeye hazırlandığını vurgulayan Kosmos Tu Ependiti, diğer yandan bir kahve markası zincirinin de Yunan piyasasına girmeyi amaçladığını, bu dükkanlarda kahve içiminden sonra bir de fala bakıldığını yazdı.

Gazete, tüm bunlara rağmen, Türk girişimcilerin Yunanistan’daki faaliyetlerinin şu ana kadar beklenen olumlu sonuçları vermediğini belirtti ve buna örnek olarak Türkiye’nin en büyük giyim mağazaları zincilerinden biri olan ”Koton” şirketinin ağını genişletme planının durdurulmasını gösterdi./aa


Yazan - 1 Mart 2011. Kategori GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x