Adıyaman Gevender Balı markalaşıyor


 

Adıyaman’da üretilen ve “Adıyaman Altın Geven Balı” adıyla coğrafi işaret tescili yapılan balın marka olması için çalışmalar yürütülüyor. Adıyaman’da toplam beş bal ormanı bulunuyor ve 97 arıcı organik bal üretiyor

Adıyaman Gevender Balı markalaşıyor

 

Adıyaman’da üretilen ve “Adıyaman Altın Geven Balı” adıyla coğrafi işaret tescili yapılan balın marka olması için çalışmalar yürütülüyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan yaptığı açıklamada, Adıyaman’ın zengin bir floraya sahip olduğunu, bunun da üretilen balın kalitesine yansıdığını belirtti.

 

Adıyaman Gevender Balı markalaşıyor

 

Bölgede üretilen balın prolin değerinin çok yüksek olduğunu, içerisinde de sakkaroz bulunmadığını vurgulayan Alan, Türkiye’deki marka ballardan çok daha kaliteli üretim yaptıklarını kaydetti. Alan, il genelinde 75 bin kovanda bal üretildiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

 

Adıyaman Gevender Balı markalaşıyor

 

“Yörede 97 arıcımız organik bal ile uğraşıyor. Bunların 3 bin 810 kovanı var. Bu yıl bal veriminde çok ciddi artış mevcut. Yaklaşık 50 ton civarında da organik bal elde edeceğiz. Bu ‘şifalı’ dediğimiz, hiçbir ilaç kalıntısı olmayan baldır”


Yazan - 28 Ağustos 2017. Kategori MANŞET, HAYVANCILIK, SAĞLIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x