YAZARLAR

Yumurtaların D Vitamini içeriğinin artırılması

Yumurtaların D Vitamini içeriğinin artırılması(*) Dr. Kaya DEMİRÖZÜKanatlı Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Kümes hayvanlarını UV ışığına maruz bırakmak, yumurtadaki D vitamini içeriğini artırmaktadır. Kırılgan kemiklerden mustarip insanlara yardımcı olunabilir. Alman Martin Luther Üniversitesi HalleWittenberg’deki (MLU) beslenme uzmanları Poultry Science dergisinde yayınlarında bulgularının çiftliklerde  uygulamaya konabileceğini ileri sürmektedirler. Birçok insanda D vitamini eksikliği söz konusu olup, […]

Şeker Pancarı Tohumculuğumuz ve Düşündürdükleri

Şeker Pancarı Tohumculuğumuzun Düşündürdükleri Prof. Dr. Nazımi Açıkgöz Türkiye’de şeker %97,5 şeker pancarından, %2,5 mısırdan (nişasta şekeri) elde edilir. 320 bin hektar ekim alanı ve 19 milyon ton civarında pancar üretimi ile ülkemiz, dünyanın önde gelen pancar üreticileri arasında yer alır. 33 şeker fabrikasında işlenen pancar, şeker fabrikalarımızın özelleştirilmeleri ile ilgili olarak, uzun süre gündem […]

Transgenik Buğday da Çiftçinin Hizmetine Sunuluyor

Transgenik Buğday da Çiftçinin Hizmetine Sunuluyor Prof. Dr. Nazımi Açıkgöz Buğday, mısır ve çeltik dünyayı besleyen en önemli kültür bitkileridir. Birçok dönem ticari savaşlarda başrol oynayan buğdayın Pandemi döneminde önemi daha çok ortaya çıkmıştır. Son yıllarda öne çıkan küresel ısınma, her üründe olduğu gibi buğdayda da verimde düşmelere neden olmaktadır. Dünya buğday gereksinimi yıldan yıla […]

Altlık kalitesini iyileştirmek için hedeflenen yaklaşımlar

Hindiler hayatlarını altlıkla yakın temas halinde geçirirler. Amaç, pododermatitis, solunum sorunu ve karkas kalitesinde bozulmasınıı azaltmak için kuru altlık, tozsuz bir ortam sağlamak ve sürdürmektir.

Kanatlı üretiminde bakteriyofajların rolü

Bağırsak bakteriyel enfeksiyonları, antibiyotik büyüme faktörü olarak kullanımına yönelik yasak nedeniyle kümes hayvancılığında bir zorluk oluşturmaktadır. Bakteriyofajlar, hayvan yemlerinde antibiyotik kullanımına alternatif olarak büyük bir potansiyel sunmaktadır.

Avian Influaza (AI) Polonya’da Kümes Hayvanları Sektöründe Ciddi Bir Sorun

Polonya’da AI salgını yeni rekorlar kırmakta yakın zamanda yaklaşık 6 milyon broiler itlaf edilmiştir.

Yumurta anormalikleri nasıl belirlenir ve bunlara nasıl davranılır?

Sofralık yumurtada kalite kriterleri, tüketici tercihlerine bağlı olarak değişebilir, ancak kaliteli bir yumurtanın temiz, pürüzsüz ve parlak olması gerekir. Tavuklar genellikle mükemmel yumurta yumurtlarlar. Ancak bir sorun olduğunda, genellikle etkilenen ilk şey yumurta kalitesidir.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.