YAZARLAR

Yapay Zekâ Tarım ve Gıdalarımız

Yapay zekâ bir bilgisayar yazılımı. Son zamanlarda fazlaca öne çıktıysa da yapay zeka bundan 30-40 yıl önce satrançta karşımıza çıktı.

Türkiye’de Tavukçuluk ve Beyaz Et Üretiminin Tarihi 4: Amerika’dan gelen damızlık civcivler

1952 yılında Türkiye’de bulunan 22 milyon tavuğun tamamı melez-kırma hayvanlardan meydana gelmekteydi.

Türkiye’de Tavukçuluk ve Beyaz Et Üretiminin Tarihi 3

Türkiye’de tavukçuluk sektörü için ilk adım 1930 yılında Ankara’da Merkez Tavukçuluk Araştırma  Enstitüsünün kurulması ile atılmıştır. 

Trüf Mantarı Gelecek Vaat Ediyor

Prof. Dr. Nazımi AÇIKGÖZ Mantar doğadan toplama yöntemi ile binlerce yıldır tüketile gelen bir besin maddesidir. Doğada yüzlerce türü bulunan bu ürünün düşük yağ ve kolesterol içeriği, bağışıklığı destekleyen lif ve sindirim enzimleri nedeniyle beklentilerin ötesinde bir tüketim başlamıştır. Tozları, kurutulmuş servisi, salamura, konserve, sosları ve çorbaları ile mantarın gelecekte soframızda daha fazla yer alacağı […]

Esansiyel Yağların Broiler Bağırsak Sağlığına Etkisi

Kanatlı Bağırsak

Antibiyotiklere uygun alternatifler bulma arayışıyla, esansiyel (uçucu) bitki yağları uygun alternatifler olabilir.

Türkiye’de Tavukçuluk ve Beyaz Et Üretiminin Tarihi 2: Birleşik Krallık’taki Gelişmeler

Prof. Dr. Erol Şengör’ün kalemindenBirleşik Krallık’ ta kanatlı sanayi Amerika’dan çok sonraları ancak Birinci Dünya Savaşından sonra gelişmeye başlamıştır.

Dikey Tarlalar Hızla Yayılıyor

Tarım, bir meslek olarak günümüzde özellikle gençlerin uzaklaştığı bir sektör oldu. Türkiye’de ortalama çiftçi yaşı 57’lere yükseldi.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.