
Son yıllarda, perakendecilerin yetiştiricilerin performansını izlemeleri ve AB’de antibiyotik büyütme faktörlerinin (ABF) yasaklanmasıyla antibiyotik kullanımını azaltma baskısı artmaktadır.

Yumurta kabuğunun rengi genetik olarak belirlenir ve bu nedenle türe özeldir. Yine de, bir sürü içinde kabuk renginde hala önemli farklılıklar görülmektedir. Rengin kendisi çok ilginç değildir. Sürüdeki açıklanamayan varyasyon daha önemlidir.

Kayıpların çoğu genellikle ilk 7 günde gerçekleşir. Damızlık sürünün kalitesinden ve kuluçka koşullarından kaynaklanan olumsuzluklar, vakit geçmeden çar çabuk etkisini gösterecektir.

Altlığa yumurtlama ciddi sorun olmanın yanı sıra çiftlik kârını da azaltır. Zemin yumurtalarını birinci sınıf yumurta olarak satılmaz, bu nedenle karlılık daha düşüktür.

Araştırmalar, diyete hidroksi iz mineraller ilave edilmesinin, nekrotik enteritiste(NE) mortaliteyi azaltabileceğini ve iyonoforla karşılaştırılabilir performansı ulaşılabileceğini göstermiştir.

Araştırmalar,% 50’si tüyü dökülmüş sürülerin, düzgün tüylü yumurtacı sürülere kıyasla neredeyse % 20 daha fazla yem tükettiği gösteriyor. Damızlık sürünün tüylerinin durumu onun iç termal düzenlemesi için önemlidir. Kötü tüylü tavuklar iyi yalıtılmamıştır, bu da onların daha fazla yem tüketmesine neden olur. Yetersiz yem dönüşümü nedenlerinden biridir.

Histomoniasis veya karabaş, Infectious enterohepatitis karışık bir hastalıktır. Öncelikle kör bağırsak ve karaciğer lezyonlarıyla hindileri etkilese de, tavuklarda da önemli bir etkiye sahiptir.