Prof. Dr. Nazımi AÇIKGÖZ

Yapay Zekâ Tarım ve Gıdalarımız

Yapay zekâ bir bilgisayar yazılımı. Son zamanlarda fazlaca öne çıktıysa da yapay zeka bundan 30-40 yıl önce satrançta karşımıza çıktı.

Trüf Mantarı Gelecek Vaat Ediyor

Prof. Dr. Nazımi AÇIKGÖZ Mantar doğadan toplama yöntemi ile binlerce yıldır tüketile gelen bir besin maddesidir. Doğada yüzlerce türü bulunan bu ürünün düşük yağ ve kolesterol içeriği, bağışıklığı destekleyen lif ve sindirim enzimleri nedeniyle beklentilerin ötesinde bir tüketim başlamıştır. Tozları, kurutulmuş servisi, salamura, konserve, sosları ve çorbaları ile mantarın gelecekte soframızda daha fazla yer alacağı […]

Dikey Tarlalar Hızla Yayılıyor

Tarım, bir meslek olarak günümüzde özellikle gençlerin uzaklaştığı bir sektör oldu. Türkiye’de ortalama çiftçi yaşı 57’lere yükseldi.

Kestaneciliğimizin Durumu

Meyve olarak tüketimi yanında, şekerleme sektöründe de adından bahsettiren kestane, bal sektörü için de önemlidir.

IPARD Projeleri Tarımımıza Neler Kazandırıyor?

IPARD ifadesi aslında AB’nin aday ülkelere destek amacıyla oluşturulmuş “Katılım Öncesi Yardım Aracının” tanımıdır.

Mantar ekonomisi dünyada yıllık %7 artış beklenen bir sektör

Gıdalarımız açısından mantarlar sebzeler arasında yer alsa da, ne hayvanlar ve ne de bitkiler aleminde değillerdir.

Bitki Bazlı Et, Süt, Balık Konusunda Nerelerdeyiz?

Dünya tarımsal üretimi artırmak zorunda. 2050 yıllarında genel gıda gereksiniminin %70, deniz ürünleri talebinin ise %100 daha fazla olmak durumunda.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.