GIDA

Kırmızı Et Alerjisi Belirtileri, Teşhisi ve Tedavisi

Kırmızı ete alerjiniz varsa kurban bayramınız zehir olmasın. Kurban bayramında kırmızı et alerjisinin belirtilerine dikkat edin. Alerji belirtileri et tüketiminden hemen sonra olabildiği gibi üç ile 6 saat kadar geç olabilir. İstanbul Alerji kurucusu ve Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay kırmızı et alerjisi hakkında detaylı bilgi verdi.  Et alerjisi nedir? Et […]

Kurbanlık Hayvan Alımı ile ilgili Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül yaptığı açıklamada “Kurbanlık hayvan seçimi pek çoğumuzun yılda bir kez yaptığı bir durum olduğundan vatandaşlarımızın bölgemizde hizmet veren veteriner hekimlerden kurban seçimi, kesimi ve et muhafazası gibi teknik konularda destek almasının yerinde olacağı kanaatindeyiz.”  dedi. Kurban bayramına sayılı günler kala Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi […]

Gıda ve tarımda ithalat yavaşladı, ihracat öne geçti

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Dış Ticaret Verileri baz alınarak Agrimetre tarafından hazırlanan TGDF Dijital Veri Paneli’ne göre 2021 yılının ilk 5 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü 8,6 milyar dolar ihracat, 7 milyar dolar ithalat gerçekleştirdi. 01 ile 24 fasılları arasındaki tüm GTIP kalemleri ile 29. ve 35. fasıllardan seçili ürünlerin dahil edildiği hesaplamalara […]

Küresel gıda fiyatları 12 ay sonra ilk kez düştü

Birleşmiş Milletler ‘in bugün yayınladığı rapora göre, küresel gıda emtia fiyatları 12 ay içinde ilk kez Haziran ayında düştü. FAO Gıda Fiyat Endeksi, Haziran 2021’de Mayıs ayına göre yüzde 2,5 düşüşle 124,6 puan olarak gerçekleşti, ancak endeks yine de geçen yılın aynı dönemindeki seviyesinden yüzde 33,9 daha yüksek. Haziran ayındaki bu gerileme, art arda on […]

Küresel iklim değişikliği gıdaya erişimi zorlaştırıyor

Dünya nüfusunun hızla artması, küresel iklim krizinin boyutlarının derinleşmesi insanlığın gıdaya ulaşmasını her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Gıda ile ilgili kayıp ve israfın önlenmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Uluslararası Gıda Örgütü (FAO) ile iş birliğinde düzenlediği “Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık Kampanyası” 1 yılı geride bıraktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve […]

Balıkçılıktaki Covid19 etkisi bilinçli tüketici ile giderilecek

FAO ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın işbirliği ile pandemi sürecinde yara alan balıkçılık sektöründe acil duruma hazırlık ve müdahale için stratejik planlama yapılacak. Covid-19 salgınının en çok etkilediği sektörlerden biri de balıkçılık. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle, pandeminin sektöre olumsuz etkilerini giderme ve olası krizlere karşı dayanıklılığı […]

Tarım ve gıda sektörlerinde ithalat artışı sürüyor

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Dış Ticaret Verileri baz alınarak Agrimetre tarafından hazırlanan TGDF Dijital Veri Paneli’ne göre 2021 yılının ilk 3 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü 5,2 milyar dolar ihracat, 4,4 milyar dolar ithalat gerçekleştirdi. 01 ile 24 fasılları arasındaki tüm GTIP kalemleri ile 29. ve 35. fasıllardan seçili ürünlerin dahil edildiği hesaplamalara […]

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.