GIDA

Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi Sonuç Bildirgesi Yayınlandı

8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi “Gıda Güvenliği Sorumluluğumuzdur” sloganıyla  9 – 10 Mayıs 2024 tarihlerinde, İstanbul’da gerçekleşti. İki gün süren kongrede 14 yabancı ve 37 yerli konuşmacı 2 ana oturum, 3 interaktif panel ve 8 paralel oturumda sunumlarını gerçekleştirdi. 2007 yılından beri her iki senede bir düzenelenen sekizinci kongre; Gıda Güvenliği Derneği koordinatörlüğünde, Uluslararası Gıda […]

Kanatlı eti gelecek 10 yılda en çok tüketilen protein kaynağı olmaya devam edecek

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Naci Kaplan bir açıklama yaparak Kanatlı Etin yakın gelecekte en çok protein kaynağı olmaya devam edeceğini ve ülkemizde sektörün büyümeye ve gelişmeye devam edeceğini belirtti. Yapılan açıklama şöyle: OECD (Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü) ve FAO (Gıda ve Tarım Örgütü) yayını olan son Tarım Raporu’na […]

8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi İstanbul’da başladı

09-10 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen ve iki gün sürecek “8.Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi”nde düzenlenen basın toplantısında Kongre Başkanı Dr. Samim Saner gıda güvenliği konusunun tüketicinin korunması ve halk sağlığını ilgilendiren önemli bir konu olduğunu belirtti. Gıda sektörünün ve ülke ekonomisinin gelişmesi açısından stratejik öneme sahip bu konunun herkesin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Gıda Güvenliği Derneği […]

Yasadışı ekonomik kazanç uğruna tüketici kasıtlı olarak aldatılıyor

Gıda Güvenliği Derneği tarafından düzenlenerek, ülkemizden ve dünyadan gıda sektörünün paydaşlarını ve bilim insanlarını bir araya getiren “8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi” 9 Mayıs 2024, Perşembe günü İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde başlıyor. Gıda Güvenliği Derneği tarafından düzenlenen “Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi’nin” 8.’si “Gıda Güvenliği Sorumluluğumuzdur” sloganıyla 9 Mayıs 2024, Perşembe günü İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde başlıyor. İki […]

8. Gıda Güvenliği Kongresi”nde Yeni Gıda Güvenliği Riskleri ve Birbirinden Önemli Konular Ele Alınacak

Gıda Güvenliği Derneği tarafından sekizinci kez düzenlenen, ülkemizden ve dünyadan gıda sektörünün paydaşlarını ve uzmanlarını bir araya getiren Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi 9 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde başlıyor. Bu sene gerçekleştirilecek kongrede sürekli gelişme gösteren gıda endüstrisindeki gıda güvenliği konusunda yeni riskler de her yönüyle ele alınacak. “Gıda Güvenliği […]

Prof. Dr. Ali Esat Karakaya: “Sulardaki Risklerin Yönetilmesinin Yolu Bilimden Geçiyor”

9-10 Mayıs tarihlerinde İstanbul Cevahir Otel’de yapılacak “8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi”nin gıda güvenliğinin tüm yönleriyle enine boyuna değerlendirileceği, ilgili tüm kesimlerin katılacağı bir platform olması hedefleniyor. Konusu “Gıda Güvenliği” olan tek kongre özelliği taşıyan etkinlik boyunca suların içerdiği riskler ve bu risklerin yönetimi konuları da ele alınacak. Gıda Güvenliği Kongresi Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Esat Karakaya, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında […]

Mantar ekonomisi dünyada yıllık %7 artış beklenen bir sektör

Gıdalarımız açısından mantarlar sebzeler arasında yer alsa da, ne hayvanlar ve ne de bitkiler aleminde değillerdir.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.