KÜMES HAYVANCILIĞI

Yumurtaların D Vitamini içeriğinin artırılması

Yumurtaların D Vitamini içeriğinin artırılması(*) Dr. Kaya DEMİRÖZÜKanatlı Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Kümes hayvanlarını UV ışığına maruz bırakmak, yumurtadaki D vitamini içeriğini artırmaktadır. Kırılgan kemiklerden mustarip insanlara yardımcı olunabilir. Alman Martin Luther Üniversitesi HalleWittenberg’deki (MLU) beslenme uzmanları Poultry Science dergisinde yayınlarında bulgularının çiftliklerde  uygulamaya konabileceğini ileri sürmektedirler. Birçok insanda D vitamini eksikliği söz konusu olup, […]

Kanatlı sektöründe ihracat hedefi 1 milyar dolar

2020 yılının Ocak – Mayıs döneminde 347 milyon dolar dövizi ülkemize kazandıran Kanatlı sektörü, 2021 yılının ilk beş aylık döneminde ihracatını yüzde 27’lik artışla 440 milyon 778 bin dolara taşıdı. Yumurta sektörü 5 aylık dönemde damızlık yumurtaya özellikle Rusya, Irak ve Türki Cumhuriyetlerden gelen taleple ihracatını yüzde 63’lük artışla 93 milyon dolardan, 151,4 milyon dolara […]

Altlık kalitesini iyileştirmek için hedeflenen yaklaşımlar

Hindiler hayatlarını altlıkla yakın temas halinde geçirirler. Amaç, pododermatitis, solunum sorunu ve karkas kalitesinde bozulmasınıı azaltmak için kuru altlık, tozsuz bir ortam sağlamak ve sürdürmektir.

Kanatlı üretiminde bakteriyofajların rolü

Bağırsak bakteriyel enfeksiyonları, antibiyotik büyüme faktörü olarak kullanımına yönelik yasak nedeniyle kümes hayvancılığında bir zorluk oluşturmaktadır. Bakteriyofajlar, hayvan yemlerinde antibiyotik kullanımına alternatif olarak büyük bir potansiyel sunmaktadır.

Kanatlı mikrobiyomunun temel metagenomik fonksiyonları

Kanatlı Bağırsak

Kanatlı mikrobiyomunun temel metagenomik fonksiyonları(*) Dr. Kaya DEMİRÖZÜKanatlı Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Mikrobiyom oldukça kafa karıştırıcı görünüyor. Bu, literatürde ve endüstride şu anda yaygın olan 16’lı yılların sıralaması raporları gibi mikrobiyal bir profili inceleyen bir kimse için haber değil. Bununla birlikte, tüm önemli metagenoma bakmak, onu kesinlikle daha basit hale getirir. Mikrobiyal profiller taksonomik bileşimi […]

BESD-BİR: Beyaz et sektörü çalışanlarıyız ve üretiminden gurur duyuyoruz

Dünyada 23 üye ülke  ile kanatlı üretiminin %90’ından fazlasını temsil eden Uluslararası Kanatlı Eti Konseyi (IPC); 10 Mayıs “Dünya Kanatlı Günü”nü yüz binlerce sektör çalışanı ve paydaşı  ile birlikte kutluyor. Dünya’da 2020 yılında 132 milyon ton üretim yapan kanatlı eti sektörü yüz binlerce sektör çalışanı ile bu sene Dünya Kanatlı Günü’nün 9’ncusunu gururla kutluyor. Son beş senedir dünyada […]

Avian Influaza (AI) Polonya’da Kümes Hayvanları Sektöründe Ciddi Bir Sorun

Polonya’da AI salgını yeni rekorlar kırmakta yakın zamanda yaklaşık 6 milyon broiler itlaf edilmiştir.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.