KÜMES HAYVANCILIĞI

Birleşik Krallık’tan tavukçuluğa destek için geçici vize çözümü

Avrupa Birliği‘nden çıkılması, Covid-19 pandemisi ve karbon emisyonu krizinden sonra ciddi bir ulaşım ve üretim krizine giren Birleşik Krallık‘ta çözüm olarak çeşitli ülkelerden gelecek işçilere vize ve çalışma izni kolaylığı uygulanması gündeme gelmişti. Birleşik Krallık şimdi de tavukçuluk da dahil birçok işkolu için mevsimlik işçilik için kolaylık sağlamaya başladı. Noel ve yılbaşı için gerekli olan […]

Tavuk Eti Sektörü Çevresel Etkiyi Nasıl En Aza İndirir?

Tavuk yetiştirmek ve üretmek için sağlıklı bir gezegen, tatlı su, verimli toprak ve temiz hava gerekir. Tavuk eti sektörü; sürekli yenilik yoluyla ve hayvan sağlığını titizlikle koruyarak su, tarım arazisi, elektrik, sera gazı ve diğer değerli kaynakların kullanımını önemli ölçüde azaltmayı başardı. Son 50 yıldır dünyada tavuk eti sektörü daha sağlıklı bir gezegen sağlamak için kendini […]

Avrupa Birliği Tavukçuluğuna Ait Bazı Rakamsal Bilgiler

Prof. Dr. Tülin AKSOYAkdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, ANTALYA 80’li yıllardan bu yana AB başta olmak üzere pek çok batı ülkesinde, çevre ile dost ve hayvan refahına daha çok önem veren kanatlı hayvan üretim sistemleri gelişmiştir ve bunların ürünleri raflarda yerini almıştır. “Alternatif sistemler” de denilen bu uygulamalarda hayvan başına daha çok alan ayrılır, […]

Altlık kontrol etmede yeni yaklaşım

Altlık kontrol etmede yeni yaklaşım(*) Dr. Kaya DEMİRÖZÜKanatlı Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı “Altlık hayvanın ikinci akciğeridir.” Dr. Demirözü İyi altlık kalitesinin korunması, kanatlı sağlığı ve refahı için çok önemlidir, ancak aynı zamanda sürekli bir zorluktur. Yemdeki en son probiyotik teknolojisini kullanan yeni bir altlık yönetimi, optimal kümes koşulları desteklemeye yardımcı olabilir.  Altlık yönetimi, kümes hayvanı […]

Isı stresi nasıl önlenir?

Kanatlının serinlemesi, yüksek ortam sıcaklığı (+ 30 ° C) ve yüksek bağıl nem birlikteyse daha da sorunlu hale gelecektir. Ölümcül bir kombinasyon.

Yumurtaların D Vitamini içeriğinin artırılması

Yumurtaların D Vitamini içeriğinin artırılması(*) Dr. Kaya DEMİRÖZÜKanatlı Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Kümes hayvanlarını UV ışığına maruz bırakmak, yumurtadaki D vitamini içeriğini artırmaktadır. Kırılgan kemiklerden mustarip insanlara yardımcı olunabilir. Alman Martin Luther Üniversitesi HalleWittenberg’deki (MLU) beslenme uzmanları Poultry Science dergisinde yayınlarında bulgularının çiftliklerde  uygulamaya konabileceğini ileri sürmektedirler. Birçok insanda D vitamini eksikliği söz konusu olup, […]

Kanatlı sektöründe ihracat hedefi 1 milyar dolar

2020 yılının Ocak – Mayıs döneminde 347 milyon dolar dövizi ülkemize kazandıran Kanatlı sektörü, 2021 yılının ilk beş aylık döneminde ihracatını yüzde 27’lik artışla 440 milyon 778 bin dolara taşıdı. Yumurta sektörü 5 aylık dönemde damızlık yumurtaya özellikle Rusya, Irak ve Türki Cumhuriyetlerden gelen taleple ihracatını yüzde 63’lük artışla 93 milyon dolardan, 151,4 milyon dolara […]

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.