Et Tavukçuluğunda Alternatif Yetiştirme Sistemleri

AB başta olmak üzere kanatlı hayvan yetiştiriciliğine ilişkin olarak bazı hassasiyetler dikkate değer ölçüde artmıştır ve artmaya devam etmektedir.
AB başta olmak üzere kanatlı hayvan yetiştiriciliğine ilişkin olarak bazı hassasiyetler dikkate değer ölçüde artmıştır ve artmaya devam etmektedir.
Küresel kanatlı eti sektörü bugün 10. Dünya Kanatlı Günü’nü kutluyor ve zorlu zamanlarda milyarlarca tüketiciye güvenli, kaliteli ve besleyici gıda sağlamanın gururunu yaşıyor.
Doç. Dr. Muammer Göncüoğlu tavukçuluk sektörü ile ilgili yanlış bilinenleri aydınlatıyor.
Bu yazının amacı, otlatmalı tavukçuluk için çok başarılı bir örnek olan Fransız “Label Rouge” et tavukçuluğu hakkında tanıtıcı bilgiler vererek, bu tarz üretim modellerinin ülkemizde de gelişmesi için katkı sağlamaktır.
Bağırsak Sağlığı: Kanatlı Üretiminde Antibiyotik Kullanımının Azaltılması (*) Dr. Kaya DEMİRÖZÜKanatlı Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Son yıllarda, perakendecilerin yetiştiricilerin performansını izlemeleri ve AB’de antibiyotik büyütme faktörlerinin (ABF) yasaklanmasıyla antibiyotik kullanımını azaltma baskısı artmaktadır. Hayvancılıkta antibiyotiklerin azaltılmasına doğru ilerlerken, bağırsak sağlığını geliştirmek ve hastalık baskısını başka yollarla bertaraf etmek giderek daha önemli kazanmıştır. Broiler üretimi, yüksek […]
Yumurta kabuğunun rengi genetik olarak belirlenir ve bu nedenle türe özeldir. Yine de, bir sürü içinde kabuk renginde hala önemli farklılıklar görülmektedir. Rengin kendisi çok ilginç değildir. Sürüdeki açıklanamayan varyasyon daha önemlidir.
Dr. Ertuğrul Yakışık’ın “Etlik Piliçlerde Ayak ve Bacak problemleri” konulu senenin ilk BESD-BİR Sektör Sohbetleri toplantısı Zoom üzerinden 24 Şubat 2022, Perşembe saat: 14.00’de gerçekleştirilecek. BESD-BİR üyelerine ve akademisyenlerin ücretsiz olarak katılabileceği toplantıya katılım ücreti ise 250TL+KDV. Bilgi için bu linki ziyaret edebilirsiniz.