KÜMES HAYVANCILIĞI

Bitkilerle barsak sağlığı: Kanatlılar için umut verici görünmekte

em içi antibiyotiklerin kullanımını azaltma baskısı arttıkça, koksidiostatlar da öne çıkmıştır. Ancak burada da uzun vadeli direnç göz ardı edilemez. Üstelik 2006 yılında antibiyotiklerde olduğu gibi, kullanımla ilgili potansiyel yasaklardan söz bile ediliyor.

Kümeste amonyak seviyesini kontrol için 5 ipucu

Bağırsak performans yönetimi de dahil olmak üzere, amonyak seviyesini düşürmeye yönelik tedbirler, sürülerinizin sağlığını, refahını ve performansını artırabilir.

Prof. Dr. Sönmez: Tavukta hormon yok, antibiyotik yok, kanser yok

Ülkemizin en tanınmış kalp cerrahlarından Prof. Dr. Bingür Sönmez, CNN Türk ekranlarına çıkarak, tavuk ve yumurta ile ilgili Cem Seymen’in sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Bingür Sönmez, programda: Tavuğa hormon veriliyor mu? Tavukta antibiyotik var mı? Tavukta pestisit var mı? Çocuklar ve yaşlılar tavuktan sakınmalı mı? Organik tavuk ve endüstriyel tavuk farkı nedir? gibi konularda kamuoyunu […]

Orta Zincirli Yağ Asitleri ve Antimikrobiyal Dirençle Mücadele

Antimikrobiyal direnç (AMD) riskini azaltabilmek amacıyla kümes hayvancılığında antibiyotik kullanımını kısıtlamak için global bir endişe ve hatta talep bulunmaktadır.

Öbiyotikler ve yeni bir bağırsak sağlığı paradigması gereksinimi

Günümüzde dünyanın birçok yerinde, antibiyotik büyüme fak-törlerinin(ABF) önemli bir kısıtlanması veya yasaklanmasından ötürü bağırsak sağlığını etkili şekilde koruyabilen ürünlerin kulla-nımı konusunda gittikçe artan bir ilgi söz konusudur.

Çocuk beslenmesinde tavuk eti yüksek “protein” değerine sahip gıdaların başında gelir

Çocukların sağlıklı büyümesi, okul hayatlarında başarılı olması, aktif yaşamlarında çabuk yorulmamaları için kısacası bedensel ve zihinsel gelişimleri için gerekli olan önemli temel besin öğelerinden biri de protein tüketimidir. Tavuk eti de yüksek “protein” değerine sahip gıdaların başında gelir. Çocuk beslenmesinde protein neden önemli? Bilimsel çalışmalar Türkiye’de çocukların yeterli düzeyde proteini özellikle vücutta kullanım oranı daha […]

Özel Gıda Kontrol Laboratuvarları arasında ilk ve tek yetkili LTS oldu

Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı (UGRL) tarafından yapılan, Türk Gıda Kodeksi gereği zorunlu olarak denetimlerde aranan çiğ kanatlı eti ve hazırlanmış kanatlı eti karışımlarında Salmonella Spp Serotiplendirme Analiz Yetkisi özel laboratuvarlar içinde Tarım ve Orman Bakanlığı‘nca ilk olarak LTS Gıda Kontrol Laboratuvarı yetkilendirildi. Denetim öncesi sektörün kendisini kontrol etmesi için gerekli olduğunu değerlendiren dergimizin yazarlarından LTS […]