KÜMES HAYVANCILIĞI

Türkiye’de Tavukçuluk ve Beyaz Et Üretiminin Tarihi 4: Amerika’dan gelen damızlık civcivler

1952 yılında Türkiye’de bulunan 22 milyon tavuğun tamamı melez-kırma hayvanlardan meydana gelmekteydi.

Kanatlı eti gelecek 10 yılda en çok tüketilen protein kaynağı olmaya devam edecek

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Naci Kaplan bir açıklama yaparak Kanatlı Etin yakın gelecekte en çok protein kaynağı olmaya devam edeceğini ve ülkemizde sektörün büyümeye ve gelişmeye devam edeceğini belirtti. Yapılan açıklama şöyle: OECD (Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü) ve FAO (Gıda ve Tarım Örgütü) yayını olan son Tarım Raporu’na […]

Türkiye’de Tavukçuluk ve Beyaz Et Üretiminin Tarihi 3

Türkiye’de tavukçuluk sektörü için ilk adım 1930 yılında Ankara’da Merkez Tavukçuluk Araştırma  Enstitüsünün kurulması ile atılmıştır. 

Esansiyel Yağların Broiler Bağırsak Sağlığına Etkisi

Kanatlı Bağırsak

Antibiyotiklere uygun alternatifler bulma arayışıyla, esansiyel (uçucu) bitki yağları uygun alternatifler olabilir.

Naci Kaplan: “Tüketicilere güvenilir, ulaşılabilir ve besleyici gıda tedarik etmenin gururunu yaşıyoruz”

Dünya kanatlı eti sektörü, bugün 12. Dünya Kanatlı Eti Günü’nü kutluyor. BESD-BİR Başkanı Naci Kaplan, son birkaç yılda küresel zorluklardan geçildiğini vurguladı ve “Bu zorlu zamanlarda öncelikle Türk halkına ve ihracat yaptığımız 90’dan fazla ülkedeki tüketicilere güvenilir, ulaşılabilir ve besleyici gıda tedarik etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.  Dünya Kanatlı Eti Gününün on ikincisini, ülkemiz […]

Türkiye’de Tavukçuluk ve Beyaz Et Üretiminin Tarihi 2: Birleşik Krallık’taki Gelişmeler

Prof. Dr. Erol Şengör’ün kalemindenBirleşik Krallık’ ta kanatlı sanayi Amerika’dan çok sonraları ancak Birinci Dünya Savaşından sonra gelişmeye başlamıştır.

“Yem sorununa çözüm üretilmeden üretim maliyeti düşemez”

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bütün ve parça dahil tavuk eti ihracatı, 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırıldı. CHP Niğde Milletvekili Gürer, 2024 yılının ilk 3 ayında 87 bin ton tavuk eti ve dondurulmuş tavuk eti ihracatı […]

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.