
BEYAZ VE KIRMIZI ETİ BİRARADA HAZIRLAMA! ÇAPRAZ KONTAMİNE GERÇEĞİ SALMONELLA Dr. Can DEMİRVeterier Hekim, GLADER Başkanı TÜRKAK adına yaptığım Gıda Üretim tesisi ziyaretlerinde ve özel hijyen denetim gözlemlerimde zaman zaman kanatlı karkas ve ürünleri ile yapılan parçalama işlemlerinde kırmızı etle aynı ortamın kullanıldığını ve hatta doğrama plastiğiyle ekipmanların dahi ortak kullanılabildiğini çok istisnada olsa görmekteyiz.Bu […]

[spacer height=”20px”] Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi son sınıf öğrencisi iken Hocalarımın, Asistan ağabeylerimin büyük desteği ile hazırlamış olduğum ‘’Veteriner Hekim İlaç Rehberi’ ni 1985 yılında yayınladım ve aynı yıl mezun oldum. İlk iş olarak ‘’Veteriner Hekim İlaç Rehberi’’nin 4 sayfalık renkli tanıtım broşürünü hazırladım. Bugün ki İnternet hızına yetişmeyi bırakın, telefonla dahi iletişim kurabilmek çok zor […]

Dr.Can DEMİR Kırmızı et fiyatlarının aşağıya çekilebilmesine katkıda bulunmak için sanayileşen kırmızı et besiciliği beraberinde, Aile çiftçiliği teşviklerle desteklenmeli, koyun ve keçi üretiminin artması için başta kamu spotları, ilgili STK etkinlikleri olmak üzere tüketici talebi artırılmalı ve ülke genelinde yaygınlaştırılmalıdır. Ayrıca büyük baş besiciliğinde sütçü ırklar yerine, etçi ve […]

Gıda ürünlerinde ortaya çıkan hileler tüketicilerin kaygılarını artırıyor. Gıda ürünlerinde yapılan taklit ve tağşişler kadar söz konusu ürünlere yönelik denetim, yaptırım ve cezaların yeterli olup olmadığı da tartışma konusu. Gıda Güvenliği ve Hijyen Akademisi Başkanı Veteriner Hekim Dr. Can Demir, gıdada taklit ve tağşişin nasıl yapıldığı ve bu […]

TÜSODER Gıda Kom. Bşk. Dr. Can DEMİR, Bu yılbaşı için de, uyarısını tekrarladı… 2016 yı GÖRMENİZ İÇİN, KONTROL ETMEDEN, “Sahte” İÇKİ İÇMEYİN! 2015 yılbaşını karşılama eğlencelerinde alkol tüketecekler için TÜSODER olarak 2014 yılının son haftalarında sahte içki tüketilmemesi için güvenlikli etiket işaretleri hakkında uyarmıştık. Ancak ülke genelinde […]

Gıda İşletmelerinde Muayene Hizmetlerinin Geleceği Semineri 25 Kasım 2015; Divan İstanbul City Otel AÇILIŞ KONUŞMALARI Nazlı Akıncı Manhan Gıda Kontrol Laboratuvarı Genel Müdürü Nazif KOCA İl Müdür Yardımcısı Gıda TH Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü *** OTURUM ; Oturum Başkanı Dr. Can DEMİR (AKADEMİLER YK.Bşk.) […]

TÜSODER Gıda Kom. Bşk. Dr. Can DEMİR, Tüketicileri uyarıyor… Gönül ister ki, bu sene yılbaşı gecesi içki içmeden kutlamalar yapılsın. Sevdiğiniz en güzel müzikler eşliğinde eğlenilsin. Yiyecek ve içecek olarak da, bir geceliğine de olsa, GTH Bakanlığının izlenebilirlik logolu etiketi bulunan organik sertifikalı ürünlerden, başta mevsime uygun […]