Avrupa’da yılda 22 milyon ton yemek çöpe gidiyor


22793204

 

 

Avrupa Komisyonu’nun görevlendirdiği uzmanlarca yapılan bir araştırma, 6 Avrupa
ülkesinde toplamda 22 milyon ton yiyeceğin çöpe gittiğini ortaya koydu

Uzmanlar, İngiltere, Hollanda, Danimarka, Finlandiya, Almanya ve Romanya’nın gıda
israfına ilişkin 6 ulusal araştırmanın verilerini inceledi.

Araştırma, en fazla israfı İngiltere’nin yaptığını, Romanya’nın ise en az yiyeceği çöpe atan
ülke olduğunu gösterdi.

 

57 KİLOMETRE KÜP SU DEMEK

En fazla çöpe atılan yiyeceklerin başında meyvenin geldiği vurgulanan araştırmada,
bunu, sebzeler, tahıl ürünleri ve etin izlediği belirtildi.

İsrafın yüzde 80’inin önlenebilir olduğuna da dikkati çeken uzmanlar, 22 milyon ton gıda
israfının her yıl 57 kilometre küp su kaybına denk geldiğini açıkladı.

 

Araştırmanın sonuçları “Environmental Research Letters” dergisinde yayımlandı.


Yazan - 12 Ağustos 2015. Kategori MANŞET, GIDA, EKONOMİ. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x