‘Cibalikapı Balıkçısı’ Ödüle Koşuyor!

Aktif gazeteciliğe veda ettikten sonra ‘Cibalikapı Blıkçısı’ adlı restoranı kuran Behzat Şahin, uluslararası ödülde ‘medyatik’ yeteneğiyle finale kaldı. Nasıl mı?

 

Cibalikapı Balıkçısı’nın menüsünden bir kitap çıkartan Behzat Şahin, kendi çektiği fotoğraflarla dünyanın en prestijli yemek kitabı yarışmasında büyük ödülü almaya aday.

 

Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan kitabında tedarikçisinden, yemeklerin tarifine hatta mekanda çalınan müziğe kadar birçok ayrıntıya yer veren Şahin’in “Cibalikapı Balıkçısı’ndan” adlı kitabı,  “Gourmand World Cookbook Awards” yarışmasında finale kaldı.

 

1995 yılından bu yana her dilden yemek kitaplarını farklı kategorilerde ödüllendiren yarışmada Türkiye’den “En İyi Yemek Kitabı Fotoğrafçılığı” kategorisinde birinci olan “Cibalikapı Balıkçısı’ndan”  İngilizce ve Türkçe olarak iki dilde yayımlandı.

 

İçinde 150’ye yakın tarifin bulunduğu kitapta tariflere eşlik eden mezelerin fotoğraflarını çeken Şahin, çekimlerde hiçbir fotoğraf hilesine başvurmadan, mutfaktan çıkan mezeleri olduğu gibi görüntülemiş.

 

Kitap, 23 Şubat’ta Paris’te düzenlenecek Paris Yemek Kitap Fuarı’ndaki gala gecesinde uluslararası birincilik için yarışacak.

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=37071

Yazan - Oca 30 2013. Kategori GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |