ET VE ET ÜRÜNLERİ

“Kasap sucuk, köfte ve kıyma”da yeni dönem

            Et ve Et Ürünleri Tebliği’nde yapılan değişikliğe göre, kasaplar bugünden itibaren hazır şekilde, markasız “kasap sucuk, köfte ve kıyma” satamayacak, ancak ürünleri tüketicinin yanında hazırlamaları halinde satışını yapabilecekler         Et ve Et Ürünleri Tebliği’nde yapılan değişikliğe göre, kasaplar bugünden itibaren hazır şekilde, markasız “kasap sucuk, köfte […]

Tüm dünya ülkelerinde gıda güvenliği en öncelikli konudur.

      ‘ŞUNU YİYİN BUNU YİYİN’ DİYEREK BİLİMSELLİK DIŞINDA YORUMLAR YAPILIYOR   Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, güvenli gıda konusunda Bilinçli Sağlıklı Yaşam Dergisi’ne konuştu. Vatandaşların özellikle hayvansal ürünleri alırken dikkat etmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Artık, “Gıda uzmanlık isteyen bir konudur. Bilimsel veriye dayanmayan “öyle diyorlar” gibi saçma […]

Avrupalı Lider Burger Zinciri Quick artık Türkiye’de…

    Nisan ve Mayıs ayında açtığı 4 restoranla burger severlere hizmet vermeye başlayan Quick, 5 yıl içinde 150 Milyon ₺ yatırım ile restoran sayısını 100’e çıkarmayı hedefliyor.     İlk restoranını 1971 yılında Belçika’da açan, bugün 16.000 çalışanıyla başta Fransa, Belçika, Lüksemburg olmak üzere 500 restoranda 1 milyar Euro’nun üzerinde ciro elde eden Quick, […]

Bingöl Kavurması Feshane’de Görücüye Çıktı

      Et ve Süt Kurumu, Feshane’de düzenlenen Bingöl Tanıtım Günleri’ne katıldı. Bingöl’ün tarihi, turistik, kültürel ve ekonomik zenginliklerini tanıtmak amacıyla İstanbul Feshane’de 13-16 Kasım tarihleri arasında  Bingöl Tanıtım Günlerini etkinliği düzenlendi. Etkinliğin açılış törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz katıldı.   Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’ün yöresel ürünlerinin sergilendiği standları ziyaret etti.  Et ve […]

5.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi Antalya’da Yapıldı.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı tarafından organize edilen 5.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi’ne bilim insanları, kamu sektörü ve özel sektörden temsilciler katıldı.   Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Spice Otel’de gerçekleştirilen kongrenin Başkanı Prof. Dr. Yusuf Doğruer,  yaptığı konuşmada, Kongrede gıda sektöründe risk analizi ve yönetimi üzerine tartışmaların olacağını belirten […]

‘Et ve Süt Kurumu’ geliyor

  Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda gündemlerindeki konuları görüştüklerini söyledi.   Kurulda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in et ve süt üreticilerini yakından ilgilendiren bir sunum yaptığına değinen Arınç, ”Hayvansal ürünler piyasa düzenleme mekanizması ‘Et ve Süt Kurumu’ olarak yeni bir kurum kurulmaktadır. Et Balık’ın ismi ‘Et ve Süt Kurumu’ olarak […]

Kırmızı et üretiminde büyük düşüş

Kırmızı et üretimi ile ilgili istatistikleri yayınlayan TÜİK 2012 yılına ait Ocak-Şubat-Mart aylarını içeren üretim rakamlarını açıkladı.  KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİ,  1. DÖNEM 2012 Üçer aylık dönemler halinde yayımlanmaya başlanan kırmızı et üretim istatistikleri, hayvansal ürünleri girdi olarak kullanan sanayinin NACE Rev.2’ye göre 10.11 ve 15.11 başlığı altında faaliyet gösteren işletmelerden derlenmektedir. Toplam kırmızı et […]

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |