Dışarıdan Et Proteini Katılımı Yasak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, basın yayın organlarında yer alan sucuğa ”dışardan protein katıldığı” iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, dün ve bugün basın yayın organlarında bazı firmaların ”5 Aralık 2012 tarihinde yayımlanan Et ve Et ürünleri Tebliği’nde yer alan ‘et proteini’ kriterini sağlamak üzere yurt dışından ‘et proteini’ ithal etme çabasında oldukları” ve ”protein değerlerini yükseltmek amacıyla sucuğa süt proteini kattıkları”yönünde haberler yer aldığı belirtildi.

 

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için konuya ilişkin açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edilen açıklamada, Et ve Et Ürünleri Tebliği ile birçok et ürününün tanımlandığı ve bu ürünlere ilişkin ürün kriterlerinin belirlendiği kaydedildi.

 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ”Tebliğde belirtilen protein oranlarının sağlanması için dışarıdan et proteini ve hayvansal kaynaklı protein katılımı yasaktır. Firmalar, et proteini kriterlerini yerine getirebilmek için kas proteini açısından üretim aşamasında uygun miktarda ve kalitede et kullanmak zorundadır. Et ürünlerine dışarıdan et proteini katılması halinde, kollajen/et proteini, nem/et proteini, yağ/ et proteini kriterlerinin sağlanması kesinlikle mümkün olmayacaktır. Et ürünlerineet proteini katılması da dahil üretim ve perakende işletmelerde tebliğin uygulanmasıyla ilgili tüm süreci kapsayacak şekilde kontrol ve denetimler Bakanlığımızca yürütülmektedir ve bundan sonra da daha etkin şekilde devam edecektir.”

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=37098

Yazan - Oca 31 2013. Kategori GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |