Geleneksel Türk Mutfağı, II. Türk Mutfağı Zirvesi’nde Tartışıldı

Masa oturma sırasıyla soldan sağa:  Gazeteci Serdar Turgut, Türk Mutfağı Araştırmacısı Vedat Başaran, Hacı Abdullah Lokantası Genel Müdürü Abdullah Korun, mutfak araştırmacısı ve Türk Mutfağı Araştırmacısı ve yazar Nevin Halıcı, şef yazar Ebru Omurcalı

Masa oturma sırasıyla soldan sağa:
Gazeteci Serdar Turgut, Türk Mutfağı Araştırmacısı Vedat Başaran, Hacı Abdullah Lokantası Genel Müdürü Abdullah Korun, mutfak araştırmacısı ve Türk Mutfağı Araştırmacısı ve yazar Nevin Halıcı, şef yazar Ebru Omurcalı

 

Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) tarafından ortaklaşa düzenlenen II. Türk Mutfağı Zirvesi, 3-5 Mayıs tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirildi. Zirve kapsamında çeşitli etkinliklerin yanı sıra “Ege Mutfağı Yarışması” ve Filiz Makarna sponsorluğunda “Esnaf lokantalarında Geleneksel Türk Mutfağı yarışması” yapıldı.

 

Filiz_II. Turk Mutfagi Zirvesi_2Yarışmaların ve çeşitli söyleşilerin yanı sıra zirvenin en önemli etkinliği gerçekleştirilen paneller oldu. Yemek sektörünün önemli isimleri, ünlü yazar ve Türk mutfağı konusunda uzmanların katıldığı panellerin en ilgi çekeni “Dünden Bugüne Geleneksel Türk Mutfağı” başlıklı panel oldu. Gazeteci Serdar Turgut’un moderatörlüğünü yaptığı panele Türk Mutfağı Araştırmacısı Vedat Başaran, Hacı Abdullah Lokantası Genel Müdürü Abdullah Korun, mutfak araştırmacısı ve yazar Aynur Tartan ile birlikte Filiz Makarna marka yüzü ve şef yazar Ebru Omurcalı katıldı. Türk mutfağının geçmişten bugüne yaptığı yolculuk ve geleneksel Türk mutfağının kültürümüzdeki yerinin tartışıldığı panelde konuşan Filiz Makarna marka yüzü ve şef yazar Ebru Omurcalı, makarnanın Türk mutfağındaki yerinden bahsetti. Kısa bir süre önce Filiz Makarna ile birlikte “Makarnanın Kitabı”na imza atan Omurcalı, makarnanın tarihsel gelişimini aktararak başladığı konuşmasında Türk Mutfağına özgü erişte, mantı, kuskus gibi yemeklerin yüzyıllardır Türk mutfağında makarna türevleri olarak yer aldığının altını çizerek makarnanın beslenmedeki yerini ve önemini aktardı.

 

 

Filiz hakkında

 

Filiz_II. Turk Mutfagi Zirvesi_5Filiz’in tarihi çok eskilere dayanır. O zamanki adıyla Filiz Gıda, 1974 yılında Bolu’da kuruldu. 1994 yılında ise dünyaca ünlü İtalyan makarna markası Barilla ile işbirliği yaparak Barilla Gıda adını aldı. Barilla Gıda A.Ş, 05 Mart 2003 tarihinde bir Barilla G.e.R Fratelli S.p.A şirketi haline geldi, bu birleşmeyle birlikte teknoloji, bilgi birikimi ve Ar-Ge konularında önemli gelişmeler kaydetti.

 

1974 yılından bugüne kadar yaptığı kaliteli ürün ve marka iletişimiyle Türkiye’nin lider makarna üreticisi oldu. Çünkü Filiz, Türk insanının aradığı makarnayı keşfetti. Türkiye’nin en kaliteli durum buğdayı ve kullandığı üstün teknolojiler sayesinde yapışmayan, hamurlaşmayan mükemmel makarnayı Türk tüketicisiyle buluşturdu.

 

Filiz, Türk insanının talep ve ihtiyaçlarına hep önem verdi. Aralarında şehriyenin de bulunduğu toplam 18 çeşidin yanı sıra kepekli, yumurtalı, sebzeli ve vitaminli makarna üreterek pek çok ilke imza attı. Makarnanın iyisinden anlayan ailelerse, 39 yıldır özenle ve sevgiyle hazırladıkları sofralarından Filiz’i hiç eksik etmedi. Pek çok çeşidiyle ailedeki herkes tarafından çok sevildi ve nesilden nesile geçen bir gelenek haline geldi. Ayrıca Filiz’in ünü Türkiye’yle sınırlı kalmadı ve Trinidad Tobago’dan Güney Afrika’ya pek çok ülkeye yayıldı.

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=40738

Yazan - May 4 2013. Kategori MAGAZİN, MANŞET. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |