‘Gıda’ enflasyonun ateşini söndürecek


MehmetReis

 

 

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, kuru gıda fiyatlarındaki düşüşün bir nebze de olsa gıda enflasyonunun ateşini söndüreceğini ifade etti.
Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, yaptığı yazılı açıklamada, kuru gıda ürünlerinde 2015 yılı hasadının verimli ve çok bereketli olduğunu belirterek, topraklardaki bereketin raflardaki fiyatları düşürmeye başladığını kaydetti.

 

 

Kuru gıda fiyatlarındaki düşüşün bir nebze de olsa gıda enflasyonunun ateşini söndüreceğini dile getiren Reis, “Fiyatlar daha da ekonomik olacağından, vatandaşımız kırmızı mercimek çorbasına, pilav üstü kuru fasulye yemeğine doyacak. Topraklarımızdaki bereket, aile sofralarımıza bakliyat yemekleriyle geliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Üreticinin 2014-2015 yıllarının ağustos ayında verdiği toptan dökme fiyatlarını değerlendiren Reis, ortalama fiyat düşüşünün pirinç ürün grubunda yüzde 9,2, dermason fasulyede ise yüzde 27,27 civarında olduğunu aktardı.

 

 

Reis, yurt dışından Türkiye’de yetişen kuru gıda ürünlerine yoğun talep olduğuna işaret ederek, kuru gıdada fiyat dalgalanmasının ihracata bağlı olabileceğini bildirdi.

 

 

‘İthal kalitesiz ürünler, yerli ürünlerle karıştırılarak piyasaya veriliyor’

 

 

İklim koşullarının olumlu seyretmesi ve çiftçiye verilen destekle bu yıl çiftçinin yüzünün güldüğünü anlatan Reis, Türkiye’de bu yıl 22 milyon tonun üzerinde buğday üretimi, 320 bin tonun üzerinde kırmızı mercimek üretimi olduğu bilgisini verdi.

 

 

Mehmet Reis, ağustos sonu itibariyle nohut, eylülde ise kuru fasulye ve çeltik (pirinç) hasadında, mücbir bir sebep olmazsa alınacak mahsulün verimli olacağını dile getirdi.


Yazan - 18 Ağustos 2015. Kategori MANŞET, GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x