Keskinoğlu’ndan Günde 4 milyon Yumurta


Keskinoğlu Şirketler Grubu, 2012’de kapasite artımı için yatırım yapma kararı aldı.

Tesislerin teknolojik olarak geliştirileceğini söyleyen Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “2011’i 750 milyon liralık ciroyla kapatacağız. Bu yüzde 20 büyüme anlamına geliyor. Piliç işleme tesislerine 11 milyon TL ek yatırım yapıp kapasite artırımına gideceğiz. Ayrıca yumurta üretim hattı için ve kümes ile ilgili yatırım yapacağız. Bunun dışında piliç eti ürünlerini 5 saatte şoklayann soğuk hava deposu da kuracağız. Toplam yatırımın 67 milyon TL’yi bulacak” diye konuştu.

Günlük 4 milyon yumurta

Türkiye perakende yumurta pazarında yüzde 68 pazar payına sahip olduklarını belirten Keskinoğlu, şöyle konuştu: “8 milyon TL yatırımla kurulan ve 15 bin metrekare kapalı alana sahip yeni yumurta üretim tesisinde 8 tane 10 katlı kümes bulunuyor. Yeni tesislerdeki kümeslerin devreye girmesiyle günlük 2 milyon olan yumurta üretimini 3 milyon adete çıkarttık. Bu tesisin tam olarak faaliyete geçmesiyle yumurta üretimimiz günlük 4 milyon adede yükselecek. Bu yatırım sonrasında şirketin perakende yumurta pazarındaki payı da yüzde 70’lere ulaşır. Türkiye’de yumurta tüketimi her geçen gün artıyor. Yumurta ihracatında da ciddi artış var. Türkiye geçen yıl yumurtadan 143 milyon dolar ihracat geliri elde etti. 2011’in ilk 10 ayında rakam 201.7 milyon dolara ulaştı.”

Kümeslere 21 milyon TL

58 kümeslik etlik civciv üretiminlerine yüzde 50 kapasite artışı için 21 milyon liralık damızlık kümes yatırım da yapacaklarını dile getiren Keskinoğlu, bu yatırımla etlik civciv üretimlerinin 80 milyon adede çıkacağını söyledi. Keskinoğlu, “Piliç işleme tesislerine 11 milyon lira ek yatırım yapıyoruz. Günlük kesim adedimizi 350 bine yükselteceğiz. Yıllık piliç eti üretimimiz 160 bin tona çıkacak. Piliç etinde ağırlıklı olarak Arap Emirlikleri ve Ortadoğu’ya ihracat yapıyoruz. Bu yılın ilk 10 ayında 53 milyon dolarlık ihracat yaptık.

Şoklayıp  besin değerini yükseltecek

YENİ aldıklarını şoklama makinesi ile şoklama işleminin diğer sisteme oranla yüzde 60 daha kısa sürede yapılacağını anlatan Keskinoğlu, şunları söyledi: “Türkiye’de ilk kez Keskinoğlu’nun kullanacağı bu teknoloji sayesinde şoklama işlemi 5 saat sürecek. Saatte 13,5 ton şoklama (-40 derece) kapasitesine sahip tesiste 5 saatlik şoklama süresiyle, ürünlerin besin değerleri daha yüksek oranda korunacak. Bu soğuk hava deposu için 11 milyon TL’lik yatırım yapıyoruz.”


Yazan - 13 Aralık 2011. Kategori HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x