Okul Kantin İşletmecilerine Eğitim Verildi


 

Yarıyıl Tatilinde Okul Kantin İşletmecilerine Eğitim Verildi

25.01.2017 tarihinde ilimiz merkez ilçe hudutları dahilinde bulunan kantin işletmecilerine ve çalışanlarına Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve ÖğrenciSağlığının Korunması konulu eğitim verildi.

EğitimeBolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürü Olgun YAZAR,Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görev yapan Gıda Kontrol Görevlileri, Sağlık İl Müdürlüğünden Okul Kantinlerini denetleyen birim yetkilisi Ayhan ŞENTÜRK ile Okul Kantinci İşletmelerinin üyesi olduğu Bakkallar Odası Başkanı Selahattin AYEN katıldı.

Eğitim Gıda ve Yem Şube Müdürü Olgun YAZAR tarafından verildi.Eğitimde yaptığı sunuda Olgun YAZAR, 5996 sayılı Gıda Kanunu,Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği,besin zehirlenmeleri, özelhijyen kuralları,personel hijyeni konularında kursiyerleri bilgilendirdi.

Sağlık İl Müdürlüğünden temsilci olarak katılan Ayhan ŞENTÜRK ise yaptığı konuşmada kantinlerde satılması yasaklı ürünler ile yasaklanma sebeplerini anlattı.

Kantin İşletmecileri de sorunlarını anlatarak; kolacips,çikolatagofret,şeker,kek,tatlandırıcılı içeceklerin satışlarının okullarımız içerisindeki kantin büfe ve çay ocaklarında yasaklanmasının, sorunu çözmediğini öğrencilerin okula yakın market ve büfelerden ders aralarında bunları temin ettiklerini,yasaklanan ürünlerin şeker ve kalori oranları değerlendirilerek kısmi bir yasak getirilmesi gerektiğini söylediler.Sağlık Bakanlığının bu yasağı çok geniş tuttuğundan maddi olarak çok etkilendiklerini kiralarını bile ödeyemez durumda olduklarını ayrıca öğrencilere dışarıdan paket servislerince yiyecek içecek geldiğini bunların okula sokulmamasını, ileride oluşabilecek herhangi bir olumsuzluktan kendilerinin suçlanabileceğini anlattılar.

Bakkallar odası Başkanı Selahattin AYEN ise yaptığı konuşmada Okul Kantin işletmelerine, yönetmelik gereği verilmesi zorunlu olan bu eğitimin okulların kapalı olduğu bir dönemde mesai saatleri içerisinde düzenlendiği ve üyelerinin işlerini aksatmadan geldikleri için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. Kantincilerin yukarıda bahsedilen konularını paylaştı veüyelerinin zor durumda olduğunu söyledi.

Eğitime katılan 20 kursiyere Bakanlığımız tarafından kitapçık haline getirilen Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kılavuzu ve Katılım Belgesi verildi.

 

 

 

 

 

 


Yazan - 27 Ocak 2017. Kategori MANŞET, GIDA, SAĞLIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x